Gegrilde octopus met ponzusaus en kappertjes

totale tijd 85 min.
15 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Prikkel uw smaakpapillen met dit lichte gerecht van gegrilde octopus. Gecombineerd met een verfrissende, boterachtige ponzusaus met een vleugje citrus en kappertjes voor net dat beetje extra smaak, zal dit eenvoudige maar verfijnde gerecht zeker voor verrassing aan uw eettafel zorgen.

Ingrediënten

2 porties

Octopus:

400 g
octopustentakels (geblancheerd)
2 
teentjes knoflook
 ½ theelepel
gemalen zoete paprika
1 eetlepel
olijfolie
1 snufje
chilivlokken

Salsa:

100 g
kerstomaatjes
50 g
kappertjes
 ½ theelepel
geraspte citroenschil
2 eetlepels
olijfolie
Enkele blaadjes verse basilicum

Ponzuboter:

150 ml
sake
1 eetlepel
citroensap
100 g
boter
Voedingswaarde (per portie): 2867 kJ  /  686 kcal
50 g Vetten
34 g Eiwitten
22 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g octopustentakels (geblancheerd) – 4 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2  teentjes knoflook –  ½ theelepel gemalen zoete paprika – 1 eetlepel olijfolie – 1 snufje chilivlokken

Snijd de geblancheerde octopus in kleinere stukjes.

Meng de Kikkoman Ponzu Citroen in een kom met de geperste knoflook, de zoetepaprikapoeder, olijfolie en Spaanse peper. Voeg de octopustentakels toe en marineer 1 uur in de koelkast.

Stap 2

100 g kerstomaatjes – 50 g kappertjes –  ½ theelepel geraspte citroenschil – 2 eetlepels olijfolie – Enkele blaadjes verse basilicum

Snijd de kerstomaatjes in vieren en voeg de kappertjes, citroenschil en olijfolie toe om de salsa te bereiden. Scheur de basilicumblaadjes en voeg deze eveneens toe.

Stap 3

150 ml sake – 4 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 eetlepel citroensap – 100 g boter

Breng de sake, Kikkoman Ponzu Citroen en het citroensap in een pan aan de kook (ca. 1 min.) Voeg de boter toe en neem van het vuur. Roer tot de boter smelt en er een gladde saus ontstaat.

Stap 4

Gril de octopus ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveren met de salsa en ponzuboter.

Recept-ID 1235

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g octopustentakels (geblancheerd) – 4 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2  teentjes knoflook –  ½ theelepel gemalen zoete paprika – 1 eetlepel olijfolie – 1 snufje chilivlokken

Snijd de geblancheerde octopus in kleinere stukjes.

Meng de Kikkoman Ponzu Citroen in een kom met de geperste knoflook, de zoetepaprikapoeder, olijfolie en Spaanse peper. Voeg de octopustentakels toe en marineer 1 uur in de koelkast.

100 g kerstomaatjes – 50 g kappertjes –  ½ theelepel geraspte citroenschil – 2 eetlepels olijfolie – Enkele blaadjes verse basilicum

Snijd de kerstomaatjes in vieren en voeg de kappertjes, citroenschil en olijfolie toe om de salsa te bereiden. Scheur de basilicumblaadjes en voeg deze eveneens toe.

150 ml sake – 4 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 eetlepel citroensap – 100 g boter

Breng de sake, Kikkoman Ponzu Citroen en het citroensap in een pan aan de kook (ca. 1 min.) Voeg de boter toe en neem van het vuur. Roer tot de boter smelt en er een gladde saus ontstaat.

Gril de octopus ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveren met de salsa en ponzuboter.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.