

Gegrilde octopus met ponzusaus en kappertjes
Prikkel uw smaakpapillen met dit lichte gerecht van gegrilde octopus. Gecombineerd met een verfrissende, boterachtige ponzusaus met een vleugje citrus en kappertjes voor net dat beetje extra smaak, zal dit eenvoudige maar verfijnde gerecht zeker voor verrassing aan uw eettafel zorgen.
Ingrediënten
Octopus:
Salsa:
Ponzuboter:
Voorbereiding
Stap 1

400 g octopustentakels (geblancheerd) – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 2 teentjes knoflook – ½ tl gemalen zoete paprika – 1 el olijfolie – 1 snufje chilivlokken
Snijd de geblancheerde octopus in kleinere stukjes.
Meng de Kikkoman Ponzu Citroen in een kom met de geperste knoflook, de zoetepaprikapoeder, olijfolie en Spaanse peper. Voeg de octopustentakels toe en marineer 1 uur in de koelkast.
Stap 2

100 g kerstomaatjes – 50 g kappertjes – ½ tl geraspte citroenschil – 2 el olijfolie – Enkele blaadjes verse basilicum
Snijd de kerstomaatjes in vieren en voeg de kappertjes, citroenschil en olijfolie toe om de salsa te bereiden. Scheur de basilicumblaadjes en voeg deze eveneens toe.
Stap 3

150 ml sake – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 el citroensap – 100 g boter
Breng de sake, Kikkoman Ponzu Citroen en het citroensap in een pan aan de kook (ca. 1 min.) Voeg de boter toe en neem van het vuur. Roer tot de boter smelt en er een gladde saus ontstaat.
Stap 4

Gril de octopus ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveren met de salsa en ponzuboter.
Recept-ID 1235
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer