

Gemarineerde zalm en kerrie-koolsla
Ingrediënten
Voor de marinade:
Voor de kerrie-koolsla:
Voor de koriander-mayonaise:
Voorbereiding
Stap 1
Verhit de arachide-olie in een kookpan en fruit daarin de knoflook (zonder dat deze verkleurt). Voeg suiker, kaneelstokjes en steranijs toe en blus het geheel af met sojasaus. Breng het even aan de kook en laat het daarna afkoelen. Wanneer de marinade is afgekoeld, doe je deze met de zalm in een glas of een keramisch bakje. Dek het af en laat hem 3 tot 4 dagen in de koelkast staan. Draai de zalm af en toe om.
Stap 2
Verwijder de stronk uit de spitskool, snijd hem in ca. 3 mm brede repen, voeg wat zout toe en laat hem een nacht staan. Voeg de volgende dag de gehakte sjalotten, walnootolie, frambozenazijn en zoetzure saus toe. Schil de mango en de ananas en snijd ze in fijne reepjes, voeg ze toe aan de spitskool. Tot slot breng je het geheel op smaak met kerrie, suiker en verse peper.
Stap 3
Roer de mayonaise met de crème fraîche en zoete sojasaus tot een gladde massa. Voeg nu koriander, limoensap, knoflook, de stem gember en de geraspte gember toe. Breng het op smaak met verse peper, kerrie en gembersiroop.
Stap 4
Voor het opdienen snijd je de zalm in dunne plakjes en leg je deze op de kerrie-koolsla. Serveer daarbij de koriander-mayonaise en wat brood.
Recept-ID 340
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer