Gerookte zalm en avocadorol (uramaki)
Methode en ingrediënten voor uramakisushi met gerookte zalm en avocado.
Ingrediënten
Voor de garnering:
Om te serveren:
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de avocado en augurken in reepjes.
Stap 2
Leg 1 norivel op het sushimatje.
Stap 3
Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
Stap 4
Draai het volledig om.
Stap 5
Smeer wasabipasta en roomkaas in de lengte langs het midden van de sushirijst.
Stap 6
Leg er in de lengte reepjes avocado en augurk op.
Stap 7
Rol het op.
Stap 8
Plaats de zalmreepjes erop.
Stap 9
Wikkel het in folie en fixeer het met het sushimatje.
Stap 10
Verwijder voorzichtig de folie en snijd de rol in 8 gelijke stukjes.
Stap 11
Maak de sushi af met wildezalmkaviaar, plakjes radijs, dille, ingelegde gember en wasabipasta.
Tip:
gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
- 100 ml Kikkoman smaakmaker voor sushirijst,
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Recept-ID 942
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer