Geroosterde aubergine met miso en honing
Aubergine is heel veelzijdig. In dit recept vind je een heerlijke geroosterde versie, gevuld met een pasta van miso, honing, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Geroosterde Sesamolie, gember en knoflook voor een onvergetelijke smaakervaring.
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak met je mes een diamantpatroon in het vruchtvlees. Let hierbij op dat je niet door de schil snijdt. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier en leg de plakjes aubergine hierop, met de gesneden kant naar boven.
Stap 2
Meng de miso, honing, sojasaus, sesamolie, gember en knoflook met 2‑3 eetlepels water tot een gladde pasta. Smeer dit over de gesneden kant van de aubergines en rooster ze 35‑45 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Besprenkel met de lente‑ui en sesamzaadjes en serveer.
Recept-ID 254
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer