Geroosterde aubergine met miso en honing
Geroosterde aubergine met miso en honing

Geroosterde aubergine met miso en honing

totale tijd40 min.
40 min.voorbereidingstijd

Aubergine is heel veelzijdig. In dit recept vind je een heerlijke geroosterde versie, gevuld met een pasta van miso, honing, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Geroosterde Sesamolie, gember en knoflook voor een onvergetelijke smaakervaring.

Ingrediënten

2 porties
2 
middelgrote aubergines
4 tl
witte misopasta
2 tl
vloeibare honing
1 stuk
gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en geraspt
1 
knoflookteentje, geschild en geperst
4 
lente‑uitjes, gesnipperd
2 tl
sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):624 kJ / 149 kcal

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak met je mes een diamantpatroon in het vruchtvlees. Let hierbij op dat je niet door de schil snijdt. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier en leg de plakjes aubergine hierop, met de gesneden kant naar boven.

Stap 2

Meng de miso, honing, sojasaus, sesamolie, gember en knoflook met 2‑3 eetlepels water tot een gladde pasta. Smeer dit over de gesneden kant van de aubergines en rooster ze 35‑45 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Besprenkel met de lente‑ui en sesamzaadjes en serveer.

Recept-ID 254

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak met je mes een diamantpatroon in het vruchtvlees. Let hierbij op dat je niet door de schil snijdt. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier en leg de plakjes aubergine hierop, met de gesneden kant naar boven.

Meng de miso, honing, sojasaus, sesamolie, gember en knoflook met 2‑3 eetlepels water tot een gladde pasta. Smeer dit over de gesneden kant van de aubergines en rooster ze 35‑45 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Besprenkel met de lente‑ui en sesamzaadjes en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.