Geurige gevulde zeebaars

totale tijd 50 min.
10 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
200 g
basmatirijst
1 eetlepel
arachide-olie
1 
rode chilipeper, fijngehakt
4 
lente-uitjes, fijngehakt
25 g
kokoscrème
3 eetlepels
verse koriander, gehakt
1 
sap van 1 limoen
2 
hele zeebaarzen, ontdaan van de ingewanden en schoongemaakt

Voor de saus:

1 eetlepel
sesamzaadjes
1 
rode chilipeper
2 eetlepels
rijstazijn
1 eetlepel
sesamolie
1 eetlepel
arachide-olie
1 
fijn geraspte citroenschil en sap van 1 limoen
2 cm
stuk verse gember, geschild en fijngeraspt
Voedingswaarde (per portie): 3496 kJ  /  835 kcal
34 g Vetten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C (de gasoven op stand 6). Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel de rijst na het koken af met koud water en laat het uitlekken.

Stap 2

Verhit de olie in een grote pan, voeg chilipeper en lente-uitjes toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg gekookte rijst, sojasaus, kokoscrème, koriander en limoensap toe. Bak het geheel 1 minuut en roer het om tot alles goed is gemengd.

Stap 3

Leg de zeebaars op een licht ingevette bakplaat. Maak 3 inkervingen in het visvlees. Vul de vis met rijst en bind hem, indien nodig, dicht met een draad. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 15 minuten gaar worden in de oven. Verwijder na 15 minuten de folie, plaats de vis terug in de oven en laat hem nog 15 minuten gaar bakken.

Stap 4

Haal de vis uit de oven en laat hem een paar minuten rusten.

Stap 5

Doe de sesamzaadjes in een kleine pan en rooster ze. Houd de sesamzaadjes goed in de gaten, ze kunnen heel snel verbranden! Voeg de overige ingrediënten toe en breng ze aan de kook. Giet de saus over de vis en serveer hem direct met een groentevariatie, bijvoorbeeld paksoi, sperziebonen, courgette en plakjes wortel.

Recept-ID 345

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 200°C (de gasoven op stand 6). Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel de rijst na het koken af met koud water en laat het uitlekken.

Verhit de olie in een grote pan, voeg chilipeper en lente-uitjes toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg gekookte rijst, sojasaus, kokoscrème, koriander en limoensap toe. Bak het geheel 1 minuut en roer het om tot alles goed is gemengd.

Leg de zeebaars op een licht ingevette bakplaat. Maak 3 inkervingen in het visvlees. Vul de vis met rijst en bind hem, indien nodig, dicht met een draad. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 15 minuten gaar worden in de oven. Verwijder na 15 minuten de folie, plaats de vis terug in de oven en laat hem nog 15 minuten gaar bakken.

Haal de vis uit de oven en laat hem een paar minuten rusten.

Doe de sesamzaadjes in een kleine pan en rooster ze. Houd de sesamzaadjes goed in de gaten, ze kunnen heel snel verbranden! Voeg de overige ingrediënten toe en breng ze aan de kook. Giet de saus over de vis en serveer hem direct met een groentevariatie, bijvoorbeeld paksoi, sperziebonen, courgette en plakjes wortel.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Ontdek meer

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.