

Glutenvrije focaccia met rozemarijn en ui
Geniet van een zachte, glutenvrije focaccia, doordrenkt met rozemarijn en ui – een knipoog naar zijn Etruskische herkomst. Samen met kruidenolie, feta en noten is dit de ideale traktatie voor een picknick.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

100 g wit boekweitmeel – 50 g rijstmeel – 70 g aardappelzetmeel – 1 el psylliumvezels – 250 ml water – 5 g droge gist – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
Roer het meel, het aardappelzetmeel, de psylliumvezels, het water en de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus circa 5 minuten lang. Het deeg zal zo de juiste consistentie bereiken. Wordt het te dik, voeg dan meer water toe. Als het na 5 minuten nog te dun is, voeg dan meer boekweitmeel toe. Bedek het deeg met een doek en laat het circa een uur rijzen op een warme plek.
Stap 2

10 ml good quality olive oil
Plaats het gerezen deeg op een bakplaat en spreid uit over het oppervlak. Laat het nogmaals circa 20-30 minuten rijzen.
Stap 3

1 ui – 20 ml goede kwaliteit olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – 1 takje rozemarijn – 1 el suiker – ½ el gehakte tijm – ½ el gehakte oregano – 1 el grof zout
Snijd de ui in ringen en bak in 10 ml olijfolie. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus en suiker toe en roer.
Meng de overige olijfolie met de tijm en oregano. Bedek de gerezen focaccia met de gekruide olijfolie en druk dit met uw vingers in het deeg. Verspreid de ui bovenop en besprenkel met rozemarijn en zout.
Bak de focaccia circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
Stap 4

40 ml goede kwaliteit olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – 1 takje rozemarijn – ½ tl gehakte tijm – ½ tl gehakte oregano – ½ citroen – 30 g olijven – 30 g feta – 20 g walnoten – 1 tl chilivlokken
Giet de olijfolie in een bakje. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, gehakte kruiden, het citroensap, de geraspte citroenschil, fijngehakte olijven, verkruimelde feta, gehakte walnoten en chilivlokken hieraan toe. Meng en serveer met de in stukken gesneden focaccia.
Recept-ID 1289
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer