Glutenvrije focaccia met rozemarijn en ui
Glutenvrije focaccia met rozemarijn en ui

Glutenvrije focaccia met rozemarijn en ui

totale tijd120 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd
90 min.fermentatietijd

Geniet van een zachte, glutenvrije focaccia, doordrenkt met rozemarijn en ui – een knipoog naar zijn Etruskische herkomst. Samen met kruidenolie, feta en noten is dit de ideale traktatie voor een picknick.

Ingrediënten

2 porties
100 g
wit boekweitmeel
50 g
rijstmeel
70 g
aardappelzetmeel
1 el
psylliumvezels
250 ml
water
5 g
droge gist
60 ml
goede kwaliteit olijfolie
1 
ui
2 
takjes rozemarijn
1 el
suiker
1 el
gehakte tijm
1 el
gehakte oregano
1 el
grof zout
 ½ 
citroen
30 g
olijven
30 g
feta
20 g
walnoten
1 tl
chilivlokken
Voedingswaarde (per portie):3552 kJ / 849 kcal
42,9 gVetten
16 gEiwitten
98,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g wit boekweitmeel – 50 g rijstmeel – 70 g aardappelzetmeel – 1 el psylliumvezels – 250 ml water – 5 g droge gist – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Roer het meel, het aardappelzetmeel, de psylliumvezels, het water en de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus circa 5 minuten lang. Het deeg zal zo de juiste consistentie bereiken. Wordt het te dik, voeg dan meer water toe. Als het na 5 minuten nog te dun is, voeg dan meer boekweitmeel toe. Bedek het deeg met een doek en laat het circa een uur rijzen op een warme plek.

Stap 2

10 ml good quality olive oil

Plaats het gerezen deeg op een bakplaat en spreid uit over het oppervlak. Laat het nogmaals circa 20-30 minuten rijzen.

Stap 3

1  ui – 20 ml goede kwaliteit olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1  takje rozemarijn – 1 el suiker –  ½ el gehakte tijm –  ½ el gehakte oregano – 1 el grof zout

Snijd de ui in ringen en bak in 10 ml olijfolie. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus en suiker toe en roer.
Meng de overige olijfolie met de tijm en oregano. Bedek de gerezen focaccia met de gekruide olijfolie en druk dit met uw vingers in het deeg. Verspreid de ui bovenop en besprenkel met rozemarijn en zout.
Bak de focaccia circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C. 

Stap 4

40 ml goede kwaliteit olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1  takje rozemarijn –  ½ tl gehakte tijm –  ½ tl gehakte oregano –  ½  citroen – 30 g olijven – 30 g feta – 20 g walnoten – 1 tl chilivlokken

Giet de olijfolie in een bakje. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, gehakte kruiden, het citroensap, de geraspte citroenschil, fijngehakte olijven, verkruimelde feta, gehakte walnoten en chilivlokken hieraan toe. Meng en serveer met de in stukken gesneden focaccia.

Recept-ID 1289

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g wit boekweitmeel – 50 g rijstmeel – 70 g aardappelzetmeel – 1 el psylliumvezels – 250 ml water – 5 g droge gist – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Roer het meel, het aardappelzetmeel, de psylliumvezels, het water en de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus circa 5 minuten lang. Het deeg zal zo de juiste consistentie bereiken. Wordt het te dik, voeg dan meer water toe. Als het na 5 minuten nog te dun is, voeg dan meer boekweitmeel toe. Bedek het deeg met een doek en laat het circa een uur rijzen op een warme plek.

10 ml good quality olive oil

Plaats het gerezen deeg op een bakplaat en spreid uit over het oppervlak. Laat het nogmaals circa 20-30 minuten rijzen.

1 ui – 20 ml goede kwaliteit olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 takje rozemarijn – 1 el suiker – ½ el gehakte tijm – ½ el gehakte oregano – 1 el grof zout

Snijd de ui in ringen en bak in 10 ml olijfolie. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus en suiker toe en roer.
Meng de overige olijfolie met de tijm en oregano. Bedek de gerezen focaccia met de gekruide olijfolie en druk dit met uw vingers in het deeg. Verspreid de ui bovenop en besprenkel met rozemarijn en zout.
Bak de focaccia circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C. 

40 ml goede kwaliteit olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 takje rozemarijn – ½ tl gehakte tijm – ½ tl gehakte oregano – ½ citroen – 30 g olijven – 30 g feta – 20 g walnoten – 1 tl chilivlokken

Giet de olijfolie in een bakje. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, gehakte kruiden, het citroensap, de geraspte citroenschil, fijngehakte olijven, verkruimelde feta, gehakte walnoten en chilivlokken hieraan toe. Meng en serveer met de in stukken gesneden focaccia.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.