Gratin van zeevruchtencurry met bechamelsaus
Gratin van zeevruchtencurry met bechamelsaus

Gratin van zeevruchtencurry met bechamelsaus

totale tijd50 min.
20 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

Een Japanse twist op comfortfood. Deze curry-rijstgratin is gevuld met sappige zeevruchten met daarop een romige, goudbruine bechamelsaus.

Ingrediënten

2 porties
150 g
sushirijst

Zeevruchten:

60 g
wortel
60 g
ui
30 g
selderij
1 
knoflookteentje
40 g
boter
300 g
gemengde zeevruchten (bijv. inktvis, mosselen, garnalen, zeekat, octopus)
1 tl
kerriepoeder

Bechamelsaus:

30 g
boter
30 g
tarwebloem
250 ml
melk

Garnering:

1 el
bieslook

Topping:

100 g
mozzarella in marinade
1 snufje
peper
Voedingswaarde (per portie):4408 kJ / 1053 kcal
56,2 gVetten
36,9 gEiwitten
97,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g sushirijst – 60 g wortel – 60 g ui – 30 g selderij – 1  knoflookteentje – 40 g boter – 300 g gemengde zeevruchten (bijv. inktvis, mosselen, garnalen, zeekat, octopus) – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl kerriepoeder

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en doe in een ovenschaal. Snijd de gewassen wortelen en selderij in kleine blokjes, snijd de ui in blokjes, hak de knoflook en bak alles in boter tot het goudbruin kleurt. Voeg dan het zeevruchtenmengsel toe en bak nog 3 minuten. Breng ten slotte op smaak met Kikkoman Sojasaus en kerriepoeder. Doe in de ovenschaal met de rijst.

Stap 2

30 g boter – 30 g tarwebloem – 250 ml melk – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje peper

Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg dan de melk toe en meng goed zodat er geen klontjes achterblijven. Breng aan de kook en kruid met peper en Kikkoman Sojasaus. Giet dit over de rijst en zeevruchten van stap 1.

Stap 3

100 g mozzarella in marinade – 30 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl1 el bieslook

Breek de mozzarella in stukjes, leg deze op de gratin en besprenkel met Kikkoman Panko. Bak 25 minuten op 200 °C. Hak de bieslook. Serveer het gebakken gerecht op een bord en garneer met de bieslook.

Recept-ID 1365

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g sushirijst – 60 g wortel – 60 g ui – 30 g selderij – 1 knoflookteentje – 40 g boter – 300 g gemengde zeevruchten (bijv. inktvis, mosselen, garnalen, zeekat, octopus) – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl kerriepoeder

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en doe in een ovenschaal. Snijd de gewassen wortelen en selderij in kleine blokjes, snijd de ui in blokjes, hak de knoflook en bak alles in boter tot het goudbruin kleurt. Voeg dan het zeevruchtenmengsel toe en bak nog 3 minuten. Breng ten slotte op smaak met Kikkoman Sojasaus en kerriepoeder. Doe in de ovenschaal met de rijst.

30 g boter – 30 g tarwebloem – 250 ml melk – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje peper

Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg dan de melk toe en meng goed zodat er geen klontjes achterblijven. Breng aan de kook en kruid met peper en Kikkoman Sojasaus. Giet dit over de rijst en zeevruchten van stap 1.

100 g mozzarella in marinade – 30 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl1 el bieslook

Breek de mozzarella in stukjes, leg deze op de gratin en besprenkel met Kikkoman Panko. Bak 25 minuten op 200 °C. Hak de bieslook. Serveer het gebakken gerecht op een bord en garneer met de bieslook.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.