Gratin van zeevruchtencurry met bechamelsaus
Een Japanse twist op comfortfood. Deze curry-rijstgratin is gevuld met sappige zeevruchten met daarop een romige, goudbruine bechamelsaus.
Ingrediënten
Zeevruchten:
Bechamelsaus:
Garnering:
Topping:
Voorbereiding
Stap 1
150 g sushirijst – 60 g wortel – 60 g ui – 30 g selderij – 1 knoflookteentje – 40 g boter – 300 g gemengde zeevruchten (bijv. inktvis, mosselen, garnalen, zeekat, octopus) – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl kerriepoeder
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en doe in een ovenschaal. Snijd de gewassen wortelen en selderij in kleine blokjes, snijd de ui in blokjes, hak de knoflook en bak alles in boter tot het goudbruin kleurt. Voeg dan het zeevruchtenmengsel toe en bak nog 3 minuten. Breng ten slotte op smaak met Kikkoman Sojasaus en kerriepoeder. Doe in de ovenschaal met de rijst.
Stap 2
30 g boter – 30 g tarwebloem – 250 ml melk – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 snufje peper
Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg dan de melk toe en meng goed zodat er geen klontjes achterblijven. Breng aan de kook en kruid met peper en Kikkoman Sojasaus. Giet dit over de rijst en zeevruchten van stap 1.
Stap 3
100 g mozzarella in marinade – 30 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – 1 el bieslook
Breek de mozzarella in stukjes, leg deze op de gratin en besprenkel met Kikkoman Panko. Bak 25 minuten op 200 °C. Hak de bieslook. Serveer het gebakken gerecht op een bord en garneer met de bieslook.
Recept-ID 1365
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer