

Groentekroketten met tomaten-sojasaus
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Schil en was de aardappelen, kook ze ca. 20 minuten in kokend water met zout, giet ze af en pureer of prak ze fijn.
Stap 2
Snijd broccoli en bloemkool in kleine roosjes, was ze en blancheer ze. Laat de champignons goed uitlekken. Was de cherrytomaten.
Stap 3
Bedek de losse groentestukjes volledig met de aardappelpuree.
Stap 4
Klop het ei los met 2 eetlepels sojasaus en peper in een diep bord. Doe ook bloem en panko in twee aparte diepe borden.
Stap 5
Wentel de groentestukjes eerst in bloem, vervolgens in het losgeklopte ei en tenslotte in de panko.
Stap 6
Breng voor de tomaten-sojasaus het tomatensap aan de kook, voeg de olijven toe en breng de saus op smaak met de resterende sojasaus en suiker (alternatief: zoete sojasaus), en cayennepeper. Pureer de saus vlak voor het serveren met een staafmixer.
Stap 7
Was de rucola, centrifugeer en pluk eventueel in hapklare stukjes.
Stap 8
Verhit de olie, frituur de groentestukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik de groentekroketten met de tomaten-sojasaus op borden, garneer met rucola en serveer.
Tip
als alternatief kunt u voor het op smaak brengen van de tomaten-sojasaus de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en de suiker vervangen door 2-3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen zoete sojasaus.
Recept-ID 845
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer