Groentekroketten met tomaten-sojasaus

5 1 beoordelingen
totale tijd 60 min.
10 min. voorbereidingstijd
50 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
800 g
aardappelen
50 g
broccoli
50 g
bloemkool
8 
kleine champignonkoppen (uit blik)
4 
cherrytomaten
1 
ei
vers gemalen peper
50 g
bloem
200 ml
tomatensap
6 
groene olijven (zonder pit, niet gevuld)
 ½ theelepel
suiker
cayennepeper
40 g
baby-rucola
plantaardige olie om te frituren
Voedingswaarde (per portie): 2275 kJ  /  542 kcal
23,4 g Vetten
12,1 g Eiwitten
66,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Schil en was de aardappelen, kook ze ca. 20 minuten in kokend water met zout, giet ze af en pureer of prak ze fijn.

Stap 2

Snijd broccoli en bloemkool in kleine roosjes, was ze en blancheer ze. Laat de champignons goed uitlekken. Was de cherrytomaten.

Stap 3

Bedek de losse groentestukjes volledig met de aardappelpuree.

Stap 4

Klop het ei los met 2 eetlepels sojasaus en peper in een diep bord. Doe ook bloem en panko in twee aparte diepe borden.

Stap 5

Wentel de groentestukjes eerst in bloem, vervolgens in het losgeklopte ei en tenslotte in de panko.

Stap 6

Breng voor de tomaten-sojasaus het tomatensap aan de kook, voeg de olijven toe en breng de saus op smaak met de resterende sojasaus en suiker (alternatief: zoete sojasaus), en cayennepeper. Pureer de saus vlak voor het serveren met een staafmixer.

Stap 7

Was de rucola, centrifugeer en pluk eventueel in hapklare stukjes.

Stap 8

Verhit de olie, frituur de groentestukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik de groentekroketten met de tomaten-sojasaus op borden, garneer met rucola en serveer.

Tip

als alternatief kunt u voor het op smaak brengen van de tomaten-sojasaus de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en de suiker vervangen door 2-3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen zoete sojasaus.

Recept-ID 845

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Schil en was de aardappelen, kook ze ca. 20 minuten in kokend water met zout, giet ze af en pureer of prak ze fijn.

Snijd broccoli en bloemkool in kleine roosjes, was ze en blancheer ze. Laat de champignons goed uitlekken. Was de cherrytomaten.

Bedek de losse groentestukjes volledig met de aardappelpuree.

Klop het ei los met 2 eetlepels sojasaus en peper in een diep bord. Doe ook bloem en panko in twee aparte diepe borden.

Wentel de groentestukjes eerst in bloem, vervolgens in het losgeklopte ei en tenslotte in de panko.

Breng voor de tomaten-sojasaus het tomatensap aan de kook, voeg de olijven toe en breng de saus op smaak met de resterende sojasaus en suiker (alternatief: zoete sojasaus), en cayennepeper. Pureer de saus vlak voor het serveren met een staafmixer.

Was de rucola, centrifugeer en pluk eventueel in hapklare stukjes.

Verhit de olie, frituur de groentestukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik de groentekroketten met de tomaten-sojasaus op borden, garneer met rucola en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.