

Hartige pastei met kastanje-paddenstoelvulling
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C/hetelucht 180 °C/gas stand 6.
Stap 2
Smelt de boter en de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten. Voeg kastanjes, kruiden, rode wijn en voldoende groentebouillon toe, zodat alles bedekt is. Breng het aan de kook en laat het gedurende 20-30 minuten sudderen om de vloeistof iets in te koken. Roer de mosterd, sojasaus en peterselie door het mengsel en breng het op smaak met zwarte peper. Laat het nog 5 minuten koken.
Stap 3
Doe de helft van het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi het met de veenbessen en schep het resterende kastanje-paddenstoelenmengsel eroverheen.
Stap 4
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en leg het op de vulling. Strijk het in met het geklopte ei. Snijd drie kleine inkervingen in het deeg en bak de pastei ongeveer 25 minuten of tot het deeg goudbruin is.
Recept-ID 120
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer