Hasselback-Butternut-pompoen
Hasselback-Butternut-pompoen

Hasselback-Butternut-pompoen

totale tijd60 min.
15 min.voorbereidingstijd
45 min.kooktijd

Ingrediënten

4 porties
1 
grote Butternut-pompoen
2 
teentjes knoflook
3 el
olijfolie
2 el
lichte suikersiroop (alternatief: agavesiroop)
1 ½ tl
geraspte gember
versgemalen peper
1 
bedje van tuinkers
Voedingswaarde (per portie):666 kJ / 159 kcal
11,7 gVetten
4,5 gEiwitten
8,1 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Schil de pompoen, halveer het verdikte uiteinde in het midden, verwijder de pitten, zet de pompoen weer in elkaar en leg deze op een bakplaat. Snijd de pompoen meerdere keren, op een afstand van ca. 2 à 3 mm in, maar snijd hem niet door.

Stap 2

Schil de knoflook, pers hem, meng hem met olie, Ponzu, siroop en gember en breng op smaak met peper. Strijk de pompoen in met de helft van de marinade, let erop, dat ook de snedes nat worden. Plaats de pompoen in de voorverwarmde oven op 180°C (circulatielucht: 160°C) en bak ca. 40 à 45 minuten. Strijk hem regelmatig in met de overige marinade.

Stap 3

Plaats de pompoen op een serveerschaal en besprenkel met de resterende jus van de bakplaat. Snijd de tuinkers van het bed, garneer de Hasselback-Butternut-pompoen ermee en serveer hem.

Recept-ID 153

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Schil de pompoen, halveer het verdikte uiteinde in het midden, verwijder de pitten, zet de pompoen weer in elkaar en leg deze op een bakplaat. Snijd de pompoen meerdere keren, op een afstand van ca. 2 à 3 mm in, maar snijd hem niet door.

Schil de knoflook, pers hem, meng hem met olie, Ponzu, siroop en gember en breng op smaak met peper. Strijk de pompoen in met de helft van de marinade, let erop, dat ook de snedes nat worden. Plaats de pompoen in de voorverwarmde oven op 180°C (circulatielucht: 160°C) en bak ca. 40 à 45 minuten. Strijk hem regelmatig in met de overige marinade.

Plaats de pompoen op een serveerschaal en besprenkel met de resterende jus van de bakplaat. Snijd de tuinkers van het bed, garneer de Hasselback-Butternut-pompoen ermee en serveer hem.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.