Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel
Wie zegt er dat je geen pudding mag eten als ontbijt? Met deze zoete bosbessenlekkernij ben je helemaal voldaan en klaar om aan de dag te beginnen.
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Stap 2
Verwarm de amandelmelk in een steelpan. Giet de havervlokken erbij en laat 5-7 minuten staan.
Stap 3
Scheid de eieren. Meng de eierdooiers met honing en klop de eiwitten stijf. Meng het havervlokmengsel met de dooiers, en roer dan voorzichtig maar grondig de opgeklopte eiwitten door het geheel.
Stap 4
Vet een hittebestendige schaal met een diameter van 18 cm in met olie en giet het haverbeslag erin. Leg de bosbessen erop. Je kunt ook ander vers of bevroren fruit of zelfs jam gebruiken. Zet in een voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten bakken.
Stap 5
Bereid intussen de karamel voor. Meng 50 ml heet water met cacaopoeder, voeg de dadels toe en zet 5 minuten opzij. Pureer dan glad in een blender met de pindakaas en Kikkoman sojasaus.
Stap 6
Serveer de gebakken pudding met de dadelkaramel.
Recept-ID 1095
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer