Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel
Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel

Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel

totale tijd40 min.
10 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

Wie zegt er dat je geen pudding mag eten als ontbijt? Met deze zoete bosbessenlekkernij ben je helemaal voldaan en klaar om aan de dag te beginnen.

Ingrediënten

2 porties
100 g
havervlokken
200 ml
amandelmelk
2 
eieren
1 el
honing
 ¼ tl
koolzaadolie om de vorm in te vetten
 ½ kopje
bevroren bosbessen

Dadelkaramel:

120 g
verse, ontpitte dadels
50 ml
heet water
1 el
pindakaas
 ½ tl
cacaopoeder
Voedingswaarde (per portie):2615 kJ / 625 kcal
19,5 gVetten
19,3 gEiwitten
100,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2

Verwarm de amandelmelk in een steelpan. Giet de havervlokken erbij en laat 5-7 minuten staan.

Stap 3

Scheid de eieren. Meng de eierdooiers met honing en klop de eiwitten stijf. Meng het havervlokmengsel met de dooiers, en roer dan voorzichtig maar grondig de opgeklopte eiwitten door het geheel.

Stap 4

Vet een hittebestendige schaal met een diameter van 18 cm in met olie en giet het haverbeslag erin. Leg de bosbessen erop. Je kunt ook ander vers of bevroren fruit of zelfs jam gebruiken. Zet in een voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten bakken.

Stap 5

Bereid intussen de karamel voor. Meng 50 ml heet water met cacaopoeder, voeg de dadels toe en zet 5 minuten opzij. Pureer dan glad in een blender met de pindakaas en Kikkoman sojasaus.

Stap 6

Serveer de gebakken pudding met de dadelkaramel.

Recept-ID 1095

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verwarm de amandelmelk in een steelpan. Giet de havervlokken erbij en laat 5-7 minuten staan.

Scheid de eieren. Meng de eierdooiers met honing en klop de eiwitten stijf. Meng het havervlokmengsel met de dooiers, en roer dan voorzichtig maar grondig de opgeklopte eiwitten door het geheel.

Vet een hittebestendige schaal met een diameter van 18 cm in met olie en giet het haverbeslag erin. Leg de bosbessen erop. Je kunt ook ander vers of bevroren fruit of zelfs jam gebruiken. Zet in een voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten bakken.

Bereid intussen de karamel voor. Meng 50 ml heet water met cacaopoeder, voeg de dadels toe en zet 5 minuten opzij. Pureer dan glad in een blender met de pindakaas en Kikkoman sojasaus.

Serveer de gebakken pudding met de dadelkaramel.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.