Hotategai Shichimi-Shoyu yaki – Gegrilde sint-jakobsschelpen met shichimi (zevenkruidenpoeder) of chili sojasaus
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Leg de ringen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Stap 2
Verhit de olie in een pan en bak de spinazie op hoog vuur. Voeg de boter toe en kruid alles met peper. Doe de natuurlijk gebrouwen sojasaus en shichimi-poeder in een kom en roer tot een gladde saus ontstaat. Verwarm daarna een anti-aanbakpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide kanten tot ze half gaar zijn. Gebruik geen vet. Haal de pan van de warmtebron en laat de schelpen een beetje afkoelen. Giet het shichimi-sojasaus mengsel er overheen en beweeg de pan een beetje om alles goed te mengen.
Stap 3
Verdeel de spinazie en de sint-jakobsschelpen over een bord en giet de shichimi-sojasaus er overheen. Garneer met lente-ui en chilipepersliertjes.
Recept-ID 102
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer