Hotategai Shichimi-Shoyu yaki – Gegrilde sint-jakobsschelpen met shichimi (zevenkruidenpoeder) of chili sojasaus

totale tijd 35 min.

Ingrediënten

4 porties
12 
sint-jakobsschelpen
1 
lente-ui
120 g
verse spinazie
10 ml
plantaardige olie
20 g
boter
een kleine paprika
een beetje shichimi (zevenkruidenpoeder) of grof gemalen pepertjes
1 g
chilipepersliertjes
Voedingswaarde (per portie): 507 kJ  /  121 kcal
7,3 g Vetten
12,3 g Eiwitten
1,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de lente-ui in dunne ringen. Leg de ringen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Was de spinazie en laat goed uitlekken.  

Stap 2

Verhit de olie in een pan en bak de spinazie op hoog vuur. Voeg de boter toe en kruid alles met peper. Doe de natuurlijk gebrouwen sojasaus en shichimi-poeder in een kom en roer tot een gladde saus ontstaat. Verwarm daarna een anti-aanbakpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide kanten tot ze half gaar zijn. Gebruik geen vet. Haal de pan van de warmtebron en laat de schelpen een beetje afkoelen.  Giet het shichimi-sojasaus mengsel er overheen en beweeg de pan een beetje om alles goed te mengen. 

Stap 3

Verdeel de spinazie en de sint-jakobsschelpen over een bord en giet de shichimi-sojasaus er overheen. Garneer met lente-ui en chilipepersliertjes. 

Recept-ID 102

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de lente-ui in dunne ringen. Leg de ringen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Was de spinazie en laat goed uitlekken.  

Verhit de olie in een pan en bak de spinazie op hoog vuur. Voeg de boter toe en kruid alles met peper. Doe de natuurlijk gebrouwen sojasaus en shichimi-poeder in een kom en roer tot een gladde saus ontstaat. Verwarm daarna een anti-aanbakpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide kanten tot ze half gaar zijn. Gebruik geen vet. Haal de pan van de warmtebron en laat de schelpen een beetje afkoelen.  Giet het shichimi-sojasaus mengsel er overheen en beweeg de pan een beetje om alles goed te mengen. 

Verdeel de spinazie en de sint-jakobsschelpen over een bord en giet de shichimi-sojasaus er overheen. Garneer met lente-ui en chilipepersliertjes. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.