Kalkoen-tsukune-spies

totale tijd 50 min.
20 min. voorbereidingstijd
30 min. marineertijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de tsukune:

500 g
gehakt van kalkoenendijen
3 
lenteuitjes, fijn gehakt
1 theelepel
gember, fijn gehakt of geraspt
2 
teentjes knoflook, geperst
2 ½ eetlepels
maïzena

Voor de sojaglazuur:

50 ml
mirin
25 ml
sake (of droge sherry)
25 ml
water
2 theelepels
bruine suiker

Om te garneren:

Lenteuitjes, fijn gehakt
Plantaardige olie om in te vetten
Daarnaast hebt u 12 middelgrote houten spiesen nodig
Voedingswaarde (per portie): 992 kJ  /  237 kcal
7,2 g Vetten
26,7 g Eiwitten
15,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Week de houten spiesen minstens 30 minuten in koud water zodat ze niet verbranden onder de grill.

Stap 2

Meng de ingrediënten voor het sojaglazuur in een kleine pan en laat 10 minuten koken op gemiddelde warmte tot de hoeveelheid voor de helft verminderd is. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

Stap 3

Doe in de tussentijd de ingrediënten voor de tsukune in een grote schaal. Meng het geheel goed met schone handen tot alles gelijkmatig vermengd is. Rol ongeveer 24 miniballetjes. Laat 30 minuten koel staan zodat ze stevig worden.

Stap 4

Verwarm de grill goed voor. Spies twee of drie balletjes op elke geweekte spies (afhankelijk van het formaat van de spiesen) en leg op een geoliede bakplaat.

Stap 5

Gril de spiesen 10-15 minuten. Draai de spiesen om de paar minuten om en bestrijk ruim met de glazuur tot ze goed gaar en goudgeel zijn. Bestrooi voor serveren met de lente-uitjes.

Recept-ID 296

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Week de houten spiesen minstens 30 minuten in koud water zodat ze niet verbranden onder de grill.

Meng de ingrediënten voor het sojaglazuur in een kleine pan en laat 10 minuten koken op gemiddelde warmte tot de hoeveelheid voor de helft verminderd is. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

Doe in de tussentijd de ingrediënten voor de tsukune in een grote schaal. Meng het geheel goed met schone handen tot alles gelijkmatig vermengd is. Rol ongeveer 24 miniballetjes. Laat 30 minuten koel staan zodat ze stevig worden.

Verwarm de grill goed voor. Spies twee of drie balletjes op elke geweekte spies (afhankelijk van het formaat van de spiesen) en leg op een geoliede bakplaat.

Gril de spiesen 10-15 minuten. Draai de spiesen om de paar minuten om en bestrijk ruim met de glazuur tot ze goed gaar en goudgeel zijn. Bestrooi voor serveren met de lente-uitjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.