Kazige pompoen-pastaschotel met nori
Proef de essentie van de herfst met deze hartige pompoen-pastaschotel met een rijke kaas, een vleugje curry, nori en sesamzaadjes voor een echt hartverwarmende maaltijd.
Voorbereiding
Stap 1
120 g korte pasta, bijv. penne of kleine macaroni
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2
120 g hokkaidopompoen – 300 ml melk – 10 g gele currypasta – 40 g boter – 25 g tarwebloem – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 75 g cheddar – 50 g mozzarella
Rasp de pompoen met een grove rasp, meng met de melk en currypasta en kook 5 minuten. Smelt boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg het melk-pompoenmengsel toe en meng grondig tot de ingrediënten samenvoegen. Voeg de Kikkoman Sojasaus en geraspte cheddar en mozzarella toe aan de saus. Meng en verhit tot de kaas smelt.
Stap 3
1 norivel – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 tl koriander
Meng de saus van stap 2 met de pasta. Doe dit in een ovenschaal en bak in 20 minuten goudbruin op 200 °C. Breek de nori. Serveer het gerecht in porties op een bord en garneer met de nori, zwarte sesamzaadjes en koriander.
Tip:
Gebruik ook eens andere groenten voor dit gerecht, zoals erwten, courgette en paddenstoelen.
Recept-ID 1373
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer