Kazige pompoen-pastaschotel met nori
Kazige pompoen-pastaschotel met nori

Kazige pompoen-pastaschotel met nori

totale tijd60 min.
20 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd

Proef de essentie van de herfst met deze hartige pompoen-pastaschotel met een rijke kaas, een vleugje curry, nori en sesamzaadjes voor een echt hartverwarmende maaltijd.

Ingrediënten

2 porties

Pasta:

120 g
korte pasta, bijv. penne of kleine macaroni

Saus:

120 g
hokkaidopompoen
300 ml
melk
10 g
gele currypasta
40 g
boter
25 g
tarwebloem
75 g
cheddar
50 g
mozzarella

Garnering:

1 
norivel
1 tl
zwarte sesamzaadjes
1 tl
koriander
Voedingswaarde (per portie):1641 kJ / 392 kcal
30,3 gVetten
33,2 gEiwitten
66,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g korte pasta, bijv. penne of kleine macaroni

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

120 g hokkaidopompoen – 300 ml melk – 10 g gele currypasta – 40 g boter – 25 g tarwebloem – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus75 g cheddar – 50 g mozzarella

Rasp de pompoen met een grove rasp, meng met de melk en currypasta en kook 5 minuten. Smelt boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg het melk-pompoenmengsel toe en meng grondig tot de ingrediënten samenvoegen. Voeg de Kikkoman Sojasaus en geraspte cheddar en mozzarella toe aan de saus. Meng en verhit tot de kaas smelt.

Stap 3

1  norivel – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 tl koriander

Meng de saus van stap 2 met de pasta. Doe dit in een ovenschaal en bak in 20 minuten goudbruin op 200 °C. Breek de nori. Serveer het gerecht in porties op een bord en garneer met de nori, zwarte sesamzaadjes en koriander.

Tip:

Gebruik ook eens andere groenten voor dit gerecht, zoals erwten, courgette en paddenstoelen.

Recept-ID 1373

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g korte pasta, bijv. penne of kleine macaroni

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.

120 g hokkaidopompoen – 300 ml melk – 10 g gele currypasta – 40 g boter – 25 g tarwebloem – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus75 g cheddar – 50 g mozzarella

Rasp de pompoen met een grove rasp, meng met de melk en currypasta en kook 5 minuten. Smelt boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg het melk-pompoenmengsel toe en meng grondig tot de ingrediënten samenvoegen. Voeg de Kikkoman Sojasaus en geraspte cheddar en mozzarella toe aan de saus. Meng en verhit tot de kaas smelt.

1 norivel – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 tl koriander

Meng de saus van stap 2 met de pasta. Doe dit in een ovenschaal en bak in 20 minuten goudbruin op 200 °C. Breek de nori. Serveer het gerecht in porties op een bord en garneer met de nori, zwarte sesamzaadjes en koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.