Kippenlever gegrild aan de spies

totale tijd 15 min.
5 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
240 g
kippenlever

Of

4 eetlepels

Of Saus voor de kippenlever-spies:

1 eetlepel
honing
2 eetlepels
rode wijn
 ½ eetlepel
plantaardige olie
 ½ eetlepel
sansho (of witte peper)
Voedingswaarde (per portie): 513 kJ  /  122 kcal
4,1 g Vetten
14 g Eiwitten
6,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

  1. Verwijder bloedvaten en bloedstolsel van de kippenlever, was de kippenlever, dep ze droog, snijd hem in stukken van ca. 15 g en steek ze op de spiesen. 
    Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de kippenlever-spiesen op middelhoog vuur ca. 3 minuten met deksel. Draai de spiesen en braad ze nog ca. 1 minuut. Leg de spiesen op een bord en houd warm. 
    Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) erbij en verwarm. Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 
    Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met sansho (of witte peper) en serveer ze.

Stap 2

Bij de bereiding zonder Kikkoman yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst):

  1. Tot en met het braden is de bereiding van de spiesen hetzelfde. Giet de resterende olie uit de pan. Doe de honing en de rode wijn erbij en laat koken tot de honing is opgelost. Doe de sojasaus erbij en laat koken tot de saus licht dikvloeibaar is. 
  2. Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 
  3. Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met sansho (of witte peper) en serveer ze.

Recept-ID 134

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

  1. Verwijder bloedvaten en bloedstolsel van de kippenlever, was de kippenlever, dep ze droog, snijd hem in stukken van ca. 15 g en steek ze op de spiesen. 
    Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de kippenlever-spiesen op middelhoog vuur ca. 3 minuten met deksel. Draai de spiesen en braad ze nog ca. 1 minuut. Leg de spiesen op een bord en houd warm. 
    Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) erbij en verwarm. Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 
    Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met sansho (of witte peper) en serveer ze.

Bij de bereiding zonder Kikkoman yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst):

  1. Tot en met het braden is de bereiding van de spiesen hetzelfde. Giet de resterende olie uit de pan. Doe de honing en de rode wijn erbij en laat koken tot de honing is opgelost. Doe de sojasaus erbij en laat koken tot de saus licht dikvloeibaar is. 
  2. Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 
  3. Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met sansho (of witte peper) en serveer ze.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.