

Kippenlever gegrild aan de spies
totale tijd15 min.
5 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd
Voedingswaarde (per portie):513 kJ / 122 kcal
4,1 gVetten
14 gEiwitten
6,9 gKoolhydraten
Voorbereiding
Stap 1
- Verwijder bloedvaten en bloedstolsel van de kippenlever, was de kippenlever, dep ze droog, snijd hem in stukken van ca. 15 g en steek ze op de spiesen.
Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de kippenlever-spiesen op middelhoog vuur ca. 3 minuten met deksel. Draai de spiesen en braad ze nog ca. 1 minuut. Leg de spiesen op een bord en houd warm.
Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) erbij en verwarm. Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn.
Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met sansho (of witte peper) en serveer ze.
Stap 2
Bij de bereiding zonder Kikkoman yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst):
- Tot en met het braden is de bereiding van de spiesen hetzelfde. Giet de resterende olie uit de pan. Doe de honing en de rode wijn erbij en laat koken tot de honing is opgelost. Doe de sojasaus erbij en laat koken tot de saus licht dikvloeibaar is.
- Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn.
- Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met sansho (of witte peper) en serveer ze.
Recept-ID 134
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer