Kippenvlees en lente-ui gegrild aan de spies

totale tijd 20 min.
5 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
200 g
kippenvlees zonder botjes (bijv. van de dij of borst)
1 
lente-uitje

Of:

4 eetlepels

Of Saus voor de kippen-lente-uispies:

2 eetlepels
bruine suiker
2 ½ eetlepels
mineraalwater
 ½ eetlepel
plantaardige olie
 ½ theelepel
shichimi (of chili)
Voedingswaarde (per portie): 501 kJ  /  119 kcal
4,6 g Vetten
11,6 g Eiwitten
7,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd het kippenvlees in stukjes van ca. 15 g. Maak de lente-ui schoon, was hem en snijd hem in stukken van ca. 3 cm lang. 

Stap 2

Steek in de volgorde kippenvlees → lente-uitje → kippenvlees → lente-uitje → kippenvlees op de spiesen (daarbij moet het kippenvel aan de bovenkant liggen).

Stap 3

Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de spiesen op middelhoog vuur met de kant van het vel naar onder ca. 3 minuten (met deksel). Draai de spiesen en braad ze nog ca. 1 minuut. Leg de spiesen op een bord en houd ze warm. 

Stap 4

Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) in de pan en verwarm. Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 

Stap 5

Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met shichimi (of chili) en serveer ze. 

Stap 6

Bij de bereiding zonder Kikkoman yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst):

Tot en met het braden is de bereiding van de spiesen hetzelfde. Giet de resterende olie uit de pan. Doe de bruine suiker en het mineraalwater in de pan en laat koken tot de suiker is opgelost. Doe de sojasaus erbij en laat koken tot de saus licht dikvloeibaar is. 
Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 
Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met shichimi (of chili) en serveer ze. 

Recept-ID 247

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd het kippenvlees in stukjes van ca. 15 g. Maak de lente-ui schoon, was hem en snijd hem in stukken van ca. 3 cm lang. 

Steek in de volgorde kippenvlees → lente-uitje → kippenvlees → lente-uitje → kippenvlees op de spiesen (daarbij moet het kippenvel aan de bovenkant liggen).

Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de spiesen op middelhoog vuur met de kant van het vel naar onder ca. 3 minuten (met deksel). Draai de spiesen en braad ze nog ca. 1 minuut. Leg de spiesen op een bord en houd ze warm. 

Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) in de pan en verwarm. Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 

Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met shichimi (of chili) en serveer ze. 

Bij de bereiding zonder Kikkoman yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst):

Tot en met het braden is de bereiding van de spiesen hetzelfde. Giet de resterende olie uit de pan. Doe de bruine suiker en het mineraalwater in de pan en laat koken tot de suiker is opgelost. Doe de sojasaus erbij en laat koken tot de saus licht dikvloeibaar is. 
Doe de spiesen weer in de pan en schud, zodat de spiesen volledig met de saus bedekt zijn. 
Leg de spiesen op een bord, bestrooi ze met shichimi (of chili) en serveer ze. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.