Knapperige appelkoekjes met matchadip
Knapperige appelkoekjes met matchadip

Knapperige appelkoekjes met matchadip

totale tijd20 min.
10 min.kooktijd
10 min.voorbereidingstijd

Ervaar de magie van de herfst met deze naar kaneel geurende appelkoekjes, barstend van zoete en pittige smaken. Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen zijn deze in tempurabeslag gebakken appelkoekjes perfect te combineren met de matchadip.

Ingrediënten

2 porties

Beslag:

150 g
tempurameel
150 ml
bruisend water

Saus:

100 g
yoghurt (naturel)
100 g
zure room
1 tl
matcha
1 el
citroensap
1 tl
vanille-extract
1 el
honing

Overig:

2 
appels
1 tl
kaneel
1 snufje
kardemom
300 ml
frituurolie
Voedingswaarde (per portie):2675 kJ / 639 kcal
37,4 gVetten
14 gEiwitten
60,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g tempurameel – 150 ml bruisend water – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de ingrediënten voor het beslag grondig en laat rusten.

Stap 2

100 g yoghurt (naturel) – 100 g zure room – 1 tl matcha – 1 el citroensap – 1 tl vanille-extract – 1 el honing

Meng de ingrediënten voor de saus grondig.

Stap 3

2  appels – 1 tl kaneel – 1 snufje kardemom – 300 ml frituurolie

Schil de appels, snijd deze in 8 stukken en bestrooi met de specerijen. Dip ze in het beslag van stap 1 en frituur 3-5 minuten goudbruin in hete olie. Serveer de gefrituurde appels op een bord met een kommetje saus.

Tip:

Gebruik in plaats van appels ander fruit, zoals peren.

Recept-ID 1375

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g tempurameel – 150 ml bruisend water – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de ingrediënten voor het beslag grondig en laat rusten.

100 g yoghurt (naturel) – 100 g zure room – 1 tl matcha – 1 el citroensap – 1 tl vanille-extract – 1 el honing

Meng de ingrediënten voor de saus grondig.

2 appels – 1 tl kaneel – 1 snufje kardemom – 300 ml frituurolie

Schil de appels, snijd deze in 8 stukken en bestrooi met de specerijen. Dip ze in het beslag van stap 1 en frituur 3-5 minuten goudbruin in hete olie. Serveer de gefrituurde appels op een bord met een kommetje saus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.