Knapperige appelkoekjes met matchadip
Ervaar de magie van de herfst met deze naar kaneel geurende appelkoekjes, barstend van zoete en pittige smaken. Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen zijn deze in tempurabeslag gebakken appelkoekjes perfect te combineren met de matchadip.
Voorbereiding
Stap 1
150 g tempurameel – 150 ml bruisend water – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng de ingrediënten voor het beslag grondig en laat rusten.
Stap 2
100 g yoghurt (naturel) – 100 g zure room – 1 tl matcha – 1 el citroensap – 1 tl vanille-extract – 1 el honing
Meng de ingrediënten voor de saus grondig.
Stap 3
2 appels – 1 tl kaneel – 1 snufje kardemom – 300 ml frituurolie
Schil de appels, snijd deze in 8 stukken en bestrooi met de specerijen. Dip ze in het beslag van stap 1 en frituur 3-5 minuten goudbruin in hete olie. Serveer de gefrituurde appels op een bord met een kommetje saus.
Tip:
Gebruik in plaats van appels ander fruit, zoals peren.
Recept-ID 1375
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer