Knapperige loempia's met zeevruchtenvulling

Ingrediënten

4 porties
1 
teentje Knoflook
5 g
Gember
200 g
Chineese kool
0,3 
Lente-ui
1 snufje
Zout
100 g
Kipfilet
1 snufje
Peper
50 g
Inktvis
50 g
Gepelde garnalen
50 g
Zalm
24 stuk
Deeg voor Japanse dumplings (Gyoza)
0,3 theelepel
Sesamolie
2 eetlepels
Plantaardige olie

Voor de dipsaus:

2 
Azijn
 ½ theelepel
Sesamolie
een beetje Chilipasta
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.
Voedingswaarde (per portie): 1370 kJ  /  327 kcal
9,5 g Vetten
18 g Eiwitten
42,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de knoflook, gember, kool en prei fijn. Strooi er een snufje zout overheen en knijp het water eruit, bijv. in een katoenen theedoek.

Stap 2

Snijd de kipfilet in kleine stukjes, voeg deze toe aan de groenten, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.

Stap 3

Maak de inktvis, garnalen en zalm schoon en snijd in grove stukken. Doe dit in een kom en besprenkel met Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce. Zet de kom 10-15 minuten in de koelkast. Voeg toe aan de vulling van groenten en kip en meng alle ingrediënten door elkaar.

Stap 4

Schep een eetlepel vulling op het gyozadeeg, vouw het deeg samen en vorm strakke rolletjes (het deeg blijft beter plakken wanneer u de randjes vochtig maakt met water).

Stap 5

Verwarm de olie voor in een pan en frituur de loempia's tot ze knapperig en goudbruin zijn (3-4 minuten). Serveer met dipsaus en een salade naar keuze.

Recept-ID 447

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de knoflook, gember, kool en prei fijn. Strooi er een snufje zout overheen en knijp het water eruit, bijv. in een katoenen theedoek.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes, voeg deze toe aan de groenten, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.

Maak de inktvis, garnalen en zalm schoon en snijd in grove stukken. Doe dit in een kom en besprenkel met Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce. Zet de kom 10-15 minuten in de koelkast. Voeg toe aan de vulling van groenten en kip en meng alle ingrediënten door elkaar.

Schep een eetlepel vulling op het gyozadeeg, vouw het deeg samen en vorm strakke rolletjes (het deeg blijft beter plakken wanneer u de randjes vochtig maakt met water).

Verwarm de olie voor in een pan en frituur de loempia's tot ze knapperig en goudbruin zijn (3-4 minuten). Serveer met dipsaus en een salade naar keuze.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.