Kool- en paddenstoelgyoza (dumplings)
Kool- en paddenstoelgyoza (dumplings)

Kool- en paddenstoelgyoza (dumplings)

totale tijd45 min.
30 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Perfectioneer je dumplingskills met deze feestelijke gyozafusie, die winterse Europese en Japanse smaken combineert. De vulling van knapperige kool en aardse paddenstoelen, geserveerd met een zoetzure cranberrysaus maakt dit een heerlijke seizoenslekkernij!

Ingrediënten

2 porties
14 
gyozavellen

Vulling:

100 g
witte kool
30 g
shiitake
30 g
enoki
80 g
ui
2 
knoflookteentjes
30 ml
raapzaadolie

Saus:

80 g
gedroogde cranberry's
1 tl
maïsmeel
Voedingswaarde (per portie):2721 kJ / 650 kcal
30,4 gVetten
79,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g witte kool – 30 g shiitake – 30 g enoki – 80 g ui – 2  knoflookteentjes – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 ml raapzaadolie

Hak de groenten voor de vulling fijn en bak 10 minuten in olie tot de ingrediënten zacht zijn. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.

Stap 2

40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden80 g gedroogde cranberry's – 1 tl maïsmeel

Meng de ingrediënten voor de cranberrysaus en breng aan de kook.

Stap 3

14  gyozavellen

Vul de gyozavellen met de vulling van stap 1 en vouw er gyoza's van. Doe de dumplings in een pan en bak ze aan één kant goudbruin. Voeg dan een beetje water toe en doe het deksel op de pan. Laat 3-4 minuten pruttelen. Serveer de dumplings met de cranberrysaus.

 

Tip

Hoe vouw je een gyoza? Schep de vulling in het midden van het gyozavel. Vouw de twee kanten over elkaar heen. Maak vervolgens van de bovenste, aan elkaar geplakte rand een accordionvorm (gebruik water om te plakken).

Recept-ID 1369

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g witte kool – 30 g shiitake – 30 g enoki – 80 g ui – 2 knoflookteentjes – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 ml raapzaadolie

Hak de groenten voor de vulling fijn en bak 10 minuten in olie tot de ingrediënten zacht zijn. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.

40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden80 g gedroogde cranberry's – 1 tl maïsmeel

Meng de ingrediënten voor de cranberrysaus en breng aan de kook.

14 gyozavellen

Vul de gyozavellen met de vulling van stap 1 en vouw er gyoza's van. Doe de dumplings in een pan en bak ze aan één kant goudbruin. Voeg dan een beetje water toe en doe het deksel op de pan. Laat 3-4 minuten pruttelen. Serveer de dumplings met de cranberrysaus.

 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.