Kool- en paddenstoelgyoza (dumplings)
Perfectioneer je dumplingskills met deze feestelijke gyozafusie, die winterse Europese en Japanse smaken combineert. De vulling van knapperige kool en aardse paddenstoelen, geserveerd met een zoetzure cranberrysaus maakt dit een heerlijke seizoenslekkernij!
Voorbereiding
Stap 1
100 g witte kool – 30 g shiitake – 30 g enoki – 80 g ui – 2 knoflookteentjes – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 ml raapzaadolie
Hak de groenten voor de vulling fijn en bak 10 minuten in olie tot de ingrediënten zacht zijn. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.
Stap 2
40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 120 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 80 g gedroogde cranberry's – 1 tl maïsmeel
Meng de ingrediënten voor de cranberrysaus en breng aan de kook.
Stap 3
14 gyozavellen
Vul de gyozavellen met de vulling van stap 1 en vouw er gyoza's van. Doe de dumplings in een pan en bak ze aan één kant goudbruin. Voeg dan een beetje water toe en doe het deksel op de pan. Laat 3-4 minuten pruttelen. Serveer de dumplings met de cranberrysaus.
Tip
Hoe vouw je een gyoza? Schep de vulling in het midden van het gyozavel. Vouw de twee kanten over elkaar heen. Maak vervolgens van de bovenste, aan elkaar geplakte rand een accordionvorm (gebruik water om te plakken).
Recept-ID 1369
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer