Heerlijke Koreaanse Kimchi baoburger
Proef ‘Seoel’ in elke hap! Een burger met een zacht baobroodje met kimchi en knapperige rodekoolsalade, kimchimayonaise en een sappige hamburger. Bekroond met de Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook is dit een smaakavontuur recht uit het hart van de Koreaanse keuken.
Voorbereiding
Stap 1
150 g bloem – 1 ½ tl instant gist – 1 tl suiker – 100 ml warm water
Maak een zacht gistdeeg van de bovengenoemde ingrediënten. Dek af en laat 60 minuten rijzen op een warme plek. Vorm hier 4 broodjes van en zet nogmaals apart om te rijzen. Stoom de broodjes daarna voor 8 minuten.
Stap 2
350 g gehakt – ½ tl peper – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 60 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook – 2 el sesamzaadjes
Meng het gehakt met peper en Kikkoman Sojasaus. Vorm hier 4 burgers van en bak deze circa 3 minuten aan beide kanten. Dip de gebakken en warme burgers in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en bestrooi met sesamzaadjes.
Stap 3
100 g rode kool – 50 g kimchi – 1 tl rijstazijn – 1 tl honing – 1 el mayonaise
Hak de rode kool fijn en snijd de kimchi in kleinere stukjes. Meng dit in een kom. Voeg de rijstazijn, honing en mayonaise toe. Meng dit goed.
Stap 4
2 el mayonaise – 1 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 el gehakte lente-ui
Meng de mayonaise met de Kikkoman Kimchi Chilisaus. Snijd de baobroodjes open en smeer in met de saus. Plaats de burger en sla erop en bedek met de bovenste helft van het broodje.
Recept-ID 1248
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer