Heerlijke Koreaanse Kimchi baoburger

totale tijd 90 min.
20 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd
60 min. fermentatietijd

Proef ‘Seoel’ in elke hap! Een burger met een zacht baobroodje met kimchi en knapperige rodekoolsalade, kimchimayonaise en een sappige hamburger. Bekroond met de Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook is dit een smaakavontuur recht uit het hart van de Koreaanse keuken.

Ingrediënten

2 porties
150 g
bloem
1 ½ theelepels
instant gist
1 theelepel
suiker
100 ml
warm water
350 g
gehakt
 ½ theelepel
peper
2 eetlepels
sesamzaadjes
100 g
rode kool
50 g
kimchi
1 eetlepel
gehakte lente-ui
1 theelepel
rijstazijn
1 theelepel
honing
3 eetlepels
mayonaise
Voedingswaarde (per portie): 3010 kJ  /  719 kcal
31 g Vetten
46,2 g Eiwitten
61,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g bloem – 1 ½ theelepels instant gist – 1 theelepel suiker – 100 ml warm water

Maak een zacht gistdeeg van de bovengenoemde ingrediënten. Dek af en laat 60 minuten rijzen op een warme plek. Vorm hier 4 broodjes van en zet nogmaals apart om te rijzen. Stoom de broodjes daarna voor 8 minuten.

Stap 2

350 g gehakt –  ½ theelepel peper – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook2 eetlepels sesamzaadjes

Meng het gehakt met peper en Kikkoman Sojasaus. Vorm hier 4 burgers van en bak deze circa 3 minuten aan beide kanten. Dip de gebakken en warme burgers in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en bestrooi met sesamzaadjes.

Stap 3

100 g rode kool – 50 g kimchi – 1 theelepel rijstazijn – 1 theelepel honing – 1 eetlepel mayonaise

Hak de rode kool fijn en snijd de kimchi in kleinere stukjes. Meng dit in een kom. Voeg de rijstazijn, honing en mayonaise toe. Meng dit goed. 

Stap 4

2 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 eetlepel gehakte lente-ui

Meng de mayonaise met de Kikkoman Kimchi Chilisaus. Snijd de baobroodjes open en smeer in met de saus. Plaats de burger en sla erop en bedek met de bovenste helft van het broodje.

Recept-ID 1248

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g bloem – 1 ½ theelepels instant gist – 1 theelepel suiker – 100 ml warm water

Maak een zacht gistdeeg van de bovengenoemde ingrediënten. Dek af en laat 60 minuten rijzen op een warme plek. Vorm hier 4 broodjes van en zet nogmaals apart om te rijzen. Stoom de broodjes daarna voor 8 minuten.

350 g gehakt –  ½ theelepel peper – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook2 eetlepels sesamzaadjes

Meng het gehakt met peper en Kikkoman Sojasaus. Vorm hier 4 burgers van en bak deze circa 3 minuten aan beide kanten. Dip de gebakken en warme burgers in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en bestrooi met sesamzaadjes.

100 g rode kool – 50 g kimchi – 1 theelepel rijstazijn – 1 theelepel honing – 1 eetlepel mayonaise

Hak de rode kool fijn en snijd de kimchi in kleinere stukjes. Meng dit in een kom. Voeg de rijstazijn, honing en mayonaise toe. Meng dit goed. 

2 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 eetlepel gehakte lente-ui

Meng de mayonaise met de Kikkoman Kimchi Chilisaus. Snijd de baobroodjes open en smeer in met de saus. Plaats de burger en sla erop en bedek met de bovenste helft van het broodje.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.