Maki
Maki

Maki

3 2 beoordelingen
totale tijd20 min.
20 min.voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
450 g
gekookte en gekruide sushirijst
6 
nori-vellen

Voor de vulling:

120 g
komkommer, in reepjes gesneden
wasabi
enkele geroosterde sesamzaadjes

Om te dippen:

Tevens:

huishoudfolie, bamboe uitrolmat
Voedingswaarde (per portie):619 kJ / 147 kcal

Voorbereiding

Stap 1

Halveer de nori-vellen en leg ze met de zachte kant boven op een uitrolmat, ongeveer 5 mm van de onderrand. Verdeel de sushi-rijst gelijkmatig over de nori-vellen. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de bovenrand om te kunnen rollen. Maak een gleuf in de rijst voor de vulling, doe er wat wasabipasta in en voeg de komkommer en sesamzaadjes toe.

Stap 2

Til de sushi-rijst op met de onderrand van de mat om rolletjes te kunnen vormen. Rol de mat vervolgens op tot aan de bovenkant van het nori-vel en daarna helemaal, terwijl u de sushi-rol met beide handen samendrukt.

Stap 3

Rol de mat daarna volledig op en druk de sushirol met beide handen samen op de mat. Til de rand van de mat op en draai de rol een beetje naar voren, zodat de randen van het nori-vel elkaar raken. Pas lichte druk toe en rol de mat opnieuw op. Verwijder vervolgens de uitrolmat en verdeel de rol met een mes in 6 sushi’s.

Recept-ID 94

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Halveer de nori-vellen en leg ze met de zachte kant boven op een uitrolmat, ongeveer 5 mm van de onderrand. Verdeel de sushi-rijst gelijkmatig over de nori-vellen. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de bovenrand om te kunnen rollen. Maak een gleuf in de rijst voor de vulling, doe er wat wasabipasta in en voeg de komkommer en sesamzaadjes toe.

Til de sushi-rijst op met de onderrand van de mat om rolletjes te kunnen vormen. Rol de mat vervolgens op tot aan de bovenkant van het nori-vel en daarna helemaal, terwijl u de sushi-rol met beide handen samendrukt.

Rol de mat daarna volledig op en druk de sushirol met beide handen samen op de mat. Til de rand van de mat op en draai de rol een beetje naar voren, zodat de randen van het nori-vel elkaar raken. Pas lichte druk toe en rol de mat opnieuw op. Verwijder vervolgens de uitrolmat en verdeel de rol met een mes in 6 sushi’s.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.