

Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké
totale tijd
35 min.
35 min.
voorbereidingstijd
Methode en ingrediënten voor het bereiden van uw eigen heerlijke sushi met sardines en zalm.
Ingrediënten
12 porties
Makisushi met sardines & basilicum
40 g
sardinefilets, in olie (blik)
2 theelepel
2 theelepel
ingelegde of gehakte gember
3,50
blaadjes basilicum
0,50
norivel
70 g
gekookte sushirijst
0,50 theelepel
wasabipasta
Makisushi met zalmpoké
2
reepjes rauwe zalm, circa 6-9 cm lang
1
lange reep komkommer, circa 10-12 cm lang
0,50
norivel
70 g
gekookte sushirijst
0,50 theelepel
wasabipasta
Alternative for Kikkoman Poke Sauce:
3 g
suiker
2 g
citroensap
Om te serveren:
Ingelegde gember
wasabipasta
Voedingswaarde (per portie):
290 kJ
/
69 kcal
2 g
Vetten
4 g
Eiwitten
8,6 g
Koolhydraten
Voorbereiding
Stap 1
Makisushi met sardines & basilicum
- Dep de olie met keukenpapier van de sardines en hak de sardines fijn.
- Doe de sardines in een kom en voeg de Kikkoman sojasaus toe.
- Snijd de gember in grove stukjes en pluk de blaadjes van het basilicum.
- Meng de gember, de basilicumblaadjes en gemarineerde sardines.
- Leg een ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer wat wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Verdeel 4 tl van het sardinemengsel in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
Stap 2
Maki Sushi with Salmon Poke
- Marinate the salmon strips in the Kikkoman Poke Sauce* for about 30 minutes.
- Remove the seeds from the cucumber and cut the cucumber into thinner strips.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise narrowly along the middle of the sushi rice (Wasabi paste can be omitted).
- Place marinated salmon strips and cucumber strips lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up and cut into 6 equal pieces with the help of the sushi mat.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Tip:
gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van de sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst):
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
- 100 ml Kikkoman Seasoning voor Sushi Rijst,
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Recept-ID 940
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer