Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké
Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké

Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké

totale tijd35 min.
35 min.voorbereidingstijd

Sushirolletjes met vis op 2 manieren! Deze makirolletjes in Japanse stijl smaken heerlijk anders - de ene is gevuld met sardientjes uit blik en de andere met zalm gemarineerd in Kikkoman Poke Sauce. Een makkelijke lunch om thuis te maken met behulp van een sushimatje - gewoon proberen!

Ingrediënten

12 porties

Makisushi met sardines & basilicum

40 g
sardinefilets, in olie (blik)
2 theelepels
ingelegde of gehakte gember
3 ½ 
blaadjes basilicum
 ½ 
norivel
70 g
gekookte sushirijst
 ½ theelepel
wasabipasta

Makisushi met zalmpoké

2 
reepjes rauwe zalm, circa 6-9 cm lang
1 
lange reep komkommer, circa 10-12 cm lang
 ½ 
norivel
70 g
gekookte sushirijst
 ½ theelepel
wasabipasta

Alternative for Kikkoman Poke Sauce:

3 g
suiker
2 g
citroensap

Om te serveren:

Ingelegde gember
wasabipasta
Voedingswaarde (per portie):290 kJ / 69 kcal
2 gVetten
4 gEiwitten
8,6 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Makisushi met sardines & basilicum

  1. Dep de olie met keukenpapier van de sardines en hak de sardines fijn.
  2. Doe de sardines in een kom en voeg de Kikkoman sojasaus toe.
  3. Snijd de gember in grove stukjes en pluk de blaadjes van het basilicum.
  4. Meng de gember, de basilicumblaadjes en gemarineerde sardines.
  5. Leg een ½ norivel op het sushimatje.
  6. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  7. Smeer wat wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  8. Verdeel 4 tl van het sardinemengsel in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  9. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  10. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Stap 2

Maki Sushi with Salmon Poke

  1. Marinate the salmon strips in the Kikkoman Poke Sauce* for about 30 minutes.
  2. Remove the seeds from the cucumber and cut the cucumber into thinner strips.
  3. Place ½ nori sheet on the sushi mat.
  4. Spread the sushi rice on it with wet fingers.
  5. Spread wasabi paste with finger lengthwise narrowly along the middle of the sushi rice (Wasabi paste can be omitted).
  6. Place marinated salmon strips and cucumber strips lengthwise along the middle of the sushi rice. 
  7. Roll up and cut into 6 equal pieces with the help of the sushi mat.
  8. Arrange with pickled ginger and wasabi paste.

Tip:

gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van de sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst):

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

  • 100 ml Kikkoman Seasoning voor Sushi Rijst,

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Recept-ID 940

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Makisushi met sardines & basilicum

  1. Dep de olie met keukenpapier van de sardines en hak de sardines fijn.
  2. Doe de sardines in een kom en voeg de Kikkoman sojasaus toe.
  3. Snijd de gember in grove stukjes en pluk de blaadjes van het basilicum.
  4. Meng de gember, de basilicumblaadjes en gemarineerde sardines.
  5. Leg een ½ norivel op het sushimatje.
  6. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  7. Smeer wat wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  8. Verdeel 4 tl van het sardinemengsel in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  9. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  10. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Maki Sushi with Salmon Poke

  1. Marinate the salmon strips in the Kikkoman Poke Sauce* for about 30 minutes.
  2. Remove the seeds from the cucumber and cut the cucumber into thinner strips.
  3. Place ½ nori sheet on the sushi mat.
  4. Spread the sushi rice on it with wet fingers.
  5. Spread wasabi paste with finger lengthwise narrowly along the middle of the sushi rice (Wasabi paste can be omitted).
  6. Place marinated salmon strips and cucumber strips lengthwise along the middle of the sushi rice. 
  7. Roll up and cut into 6 equal pieces with the help of the sushi mat.
  8. Arrange with pickled ginger and wasabi paste.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.