Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké
Sushirolletjes met vis op 2 manieren! Deze makirolletjes in Japanse stijl smaken heerlijk anders - de ene is gevuld met sardientjes uit blik en de andere met zalm gemarineerd in Kikkoman Poke Sauce. Een makkelijke lunch om thuis te maken met behulp van een sushimatje - gewoon proberen!
Ingrediënten
Makisushi met sardines & basilicum
Makisushi met zalmpoké
Alternative for Kikkoman Poke Sauce:
Om te serveren:
Voorbereiding
Stap 1
Makisushi met sardines & basilicum
- Dep de olie met keukenpapier van de sardines en hak de sardines fijn.
- Doe de sardines in een kom en voeg de Kikkoman sojasaus toe.
- Snijd de gember in grove stukjes en pluk de blaadjes van het basilicum.
- Meng de gember, de basilicumblaadjes en gemarineerde sardines.
- Leg een ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer wat wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Verdeel 4 tl van het sardinemengsel in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
Stap 2
Maki Sushi with Salmon Poke
- Marinate the salmon strips in the Kikkoman Poke Sauce* for about 30 minutes.
- Remove the seeds from the cucumber and cut the cucumber into thinner strips.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise narrowly along the middle of the sushi rice (Wasabi paste can be omitted).
- Place marinated salmon strips and cucumber strips lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up and cut into 6 equal pieces with the help of the sushi mat.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Tip:
gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van de sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst):
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
- 100 ml Kikkoman Seasoning voor Sushi Rijst,
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Recept-ID 940
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer