Makkelijke kaasquesadilla's met champignon
Makkelijke kaasquesadilla's met champignon

Makkelijke kaasquesadilla's met champignon

totale tijd35 min.
10 min.voorbereidingstijd
25 min.kooktijd

De ultieme tex-mex geroosterde tortillabroodjes! Deze vegetarische quesadilla's zijn gevuld met gebakken champignons, paprika, kaas en uien en gebakken tot ze knapperig zijn aan de buitenkant en gesmolten in het midden. Serveer het geheel warm uit de oven, gesneden in driehoekjes.

Ingrediënten

2 porties
125 g
champignons
1 
ui
1 
rode paprika
1 
teentje knoflook
1 el
olijfolie
80 g
babyspinazie
paprikapoeder, pittig
 ½ tl
verse of gedroogde tijm, gedroogd
100 g
geraspte kaas (2 soorten is het beste, bijv. mozzarella, cheddar, enz.)
2 
grote tortilla's/wraps
Voedingswaarde (per portie):1917 kJ / 440 kcal
23,7 gVetten
19,8 gEiwitten
36,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ui en paprika in fijne blokjes en de knoflook fijn. Bak het samen met de champignons zo'n 5 minuten in verhitte olie. Voeg de spinazie toe, laat deze kort slinken en breng de vulling op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, paprikapoeder en de tijm. Meng de kaas erdoor.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de groentenkaasvulling over de ene helft van de tortilla's, leg de andere helft van de tortilla erop, druk een beetje aan en snijd de tortilla's doormidden. Leg de tortillastukken naast elkaar op de voorbereide bakplaat en bak ze 5-8 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

Tips

Met de soorten kaas kan gevarieerd worden, zo is elk restje kaas hiervoor geschikt.

Serveer met guacamole of salsa als dip.

Recept-ID 1056

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ui en paprika in fijne blokjes en de knoflook fijn. Bak het samen met de champignons zo'n 5 minuten in verhitte olie. Voeg de spinazie toe, laat deze kort slinken en breng de vulling op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, paprikapoeder en de tijm. Meng de kaas erdoor.

Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de groentenkaasvulling over de ene helft van de tortilla's, leg de andere helft van de tortilla erop, druk een beetje aan en snijd de tortilla's doormidden. Leg de tortillastukken naast elkaar op de voorbereide bakplaat en bak ze 5-8 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.