Malse Teriyaki-kipspiezen (Kara-age)
Malse Teriyaki-kipspiezen (Kara-age)

Malse Teriyaki-kipspiezen (Kara-age)

totale tijd45 min.
5 min.voorbereidingstijd
30 min.marineertijd
10 min.kooktijd

Ingrediënten

4 porties
500 g
kippenbouten
 ¾ el
geraspte gember
een beetje aardappelzetmeel
olie om te frituren

Dip:

100 g
mayonaise
10 ml
limoensap
Voedingswaarde (per portie):2284.46 kJ / 546 kcal
39 gVetten
29 gEiwitten
16 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

De Kikkoman Teriyaki marinade met de fijngepureerde gember mengen en in een plastic zak vullen. De uitgebeende kippenbout in hapklare stukken snijden en eveneens in de zak vullen. De marinade door zachtjes drukken in het vlees masseren. 30 minuten laten rusten.

Stap 2

De stukjes kip uit de zak nemen en droog deppen. Even in het aardappelzetmeel wenden en op 170 °C frituren.

Stap 3

Met verse schijfjes limoen en dip serveren.

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 354

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

De Kikkoman Teriyaki marinade met de fijngepureerde gember mengen en in een plastic zak vullen. De uitgebeende kippenbout in hapklare stukken snijden en eveneens in de zak vullen. De marinade door zachtjes drukken in het vlees masseren. 30 minuten laten rusten.

De stukjes kip uit de zak nemen en droog deppen. Even in het aardappelzetmeel wenden en op 170 °C frituren.

Met verse schijfjes limoen en dip serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.