Matchacheesecake met fruitige parels
Deze romige cheesecake met rijke koekbodem mengt de aardse tonen van de groene thee matcha met zoet en chewy gedroogd fruit, wat een dessert oplevert dat zowel uniek als verrukkelijk is.
Voorbereiding
Stap 1
120 g donkere koekjes – 70 g boter
Verhit de boter en meng met de koekjes in een keukenmachine. Druk het mengsel aan op de bodem van een bakvorm (18 cm diameter). Zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 2
250 g roomkaas – 1 el matcha – 60 g glazuursuiker – 40 g tarwebloem – 1 tl citroenrasp – 1 tl sinaasappelrasp – 1 ei – 120 ml zure room – 20 g rozijnen – 20 g gedroogde cranberry's – 20 g gedroogde abrikozen – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng de roomkaas, matcha, glazuursuiker, tarwebloem, citroenrasp, sinaasappelrasp, ei en zure room tot een glad mengsel. Voeg dan het fijngehakte gedroogde fruit toe en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.
Stap 3
20 g gezouten amandelen
Giet het mengsel van stap 2 op de afgekoelde koekbodem van stap 1 en bak 40 minuten op 160 °C. Zet na het bakken 6 uur in de koelkast.
Snijd taartpunten en serveer met de gehakte amandelen.
Recept-ID 1362
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer