Matchacheesecake met fruitige parels
Matchacheesecake met fruitige parels

Matchacheesecake met fruitige parels

5 1 beoordelingen
totale tijd415 min.
15 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd
360 min.koeltijd

Deze romige cheesecake met rijke koekbodem mengt de aardse tonen van de groene thee matcha met zoet en chewy gedroogd fruit, wat een dessert oplevert dat zowel uniek als verrukkelijk is.

Ingrediënten

2 porties

Koekbodem:

120 g
donkere koekjes
70 g
boter

Cheesecake:

250 g
roomkaas
1 el
matcha
60 g
glazuursuiker
40 g
tarwemeel
1 tl
citroenrasp
1 tl
sinaasappelrasp
1 
ei
120 ml
zure room
20 g
rozijnen
20 g
gedroogde cranberry's
20 g
gedroogde abrikozen

Garnering:

20 g
gezouten amandelen
Voedingswaarde (per portie):5497 kJ / 1313 kcal
85 gVetten
21 gEiwitten
115 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g donkere koekjes – 70 g boter

Verhit de boter en meng met de koekjes in een keukenmachine. Druk het mengsel aan op de bodem van een bakvorm (18 cm diameter). Zet 30 minuten in de koelkast.

Stap 2

250 g roomkaas – 1 el matcha – 60 g glazuursuiker – 40 g tarwebloem – 1 tl citroenrasp – 1 tl sinaasappelrasp – 1  ei – 120 ml zure room – 20 g rozijnen – 20 g gedroogde cranberry's – 20 g gedroogde abrikozen – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de roomkaas, matcha, glazuursuiker, tarwebloem, citroenrasp, sinaasappelrasp, ei en zure room tot een glad mengsel. Voeg dan het fijngehakte gedroogde fruit toe en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.

Stap 3

20 g gezouten amandelen

Giet het mengsel van stap 2 op de afgekoelde koekbodem van stap 1 en bak 40 minuten op 160 °C. Zet na het bakken 6 uur in de koelkast.
Snijd taartpunten en serveer met de gehakte amandelen.

Recept-ID 1362

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g donkere koekjes – 70 g boter

Verhit de boter en meng met de koekjes in een keukenmachine. Druk het mengsel aan op de bodem van een bakvorm (18 cm diameter). Zet 30 minuten in de koelkast.

250 g roomkaas – 1 el matcha – 60 g glazuursuiker – 40 g tarwebloem – 1 tl citroenrasp – 1 tl sinaasappelrasp – 1 ei – 120 ml zure room – 20 g rozijnen – 20 g gedroogde cranberry's – 20 g gedroogde abrikozen – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de roomkaas, matcha, glazuursuiker, tarwebloem, citroenrasp, sinaasappelrasp, ei en zure room tot een glad mengsel. Voeg dan het fijngehakte gedroogde fruit toe en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.

20 g gezouten amandelen

Giet het mengsel van stap 2 op de afgekoelde koekbodem van stap 1 en bak 40 minuten op 160 °C. Zet na het bakken 6 uur in de koelkast.
Snijd taartpunten en serveer met de gehakte amandelen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.