

Muffins met pistachecrème
Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus toevoegen aan vanillemuffins? Yes, het tilt de smaak naar een hoger niveau. Doe er nog heerlijke room en pistachenoten bij en er ontstaat een buitengewoon dessert.
Voorbereiding
Stap 1

300 g tarwebloem – 1 ½ tl bakpoeder – ½ tl baksoda – 150 g suiker – 2 eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 125 ml olie – 200 ml melk – 1 el vanille-extract
Meng de bloem, het bakpoeder, de baksoda en de suiker samen in een kom. Meng in een andere kom de eieren, sojasaus, olie, melk en het vanille-extract. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.
Stap 2

Giet het beslag in vormpjes en zet ze 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Stap 3

50 g witte chocolade – 125 ml dubbele room
Giet de room in een steelpan en voeg de gehakte chocolade toe. Verwarm en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen.
Stap 4

200 g pistachepasta – 50 g mascarpone
Doe de pistachepasta, mascarpone en de afgekoelde chocoladeroom in een mengkom. Klop tot je een luchtig mengsel hebt.
Stap 5

1 el gehakte pistachenoten
Versier de muffins met de pistachecrème en bestrooi ze met geroosterde pistachenoten.
Recept-ID 1163
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer