Muffins met pistachecrème

totale tijd 40 min.
20 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus toevoegen aan vanillemuffins? Yes, het tilt de smaak naar een hoger niveau. Doe er nog heerlijke room en pistachenoten bij en er ontstaat een buitengewoon dessert.

Ingrediënten

8 porties

Muffins:

300 g
tarwebloem
1 ½ theelepels
bakpoeder
 ½ theelepel
baksoda
150 g
suiker
2 
eieren
125 ml
olie
200 ml
melk
1 eetlepel
vanille-extract

Pistachecrème:

200 g
pistachepasta
50 g
witte chocolade
125 ml
dubbele room
50 g
mascarpone

Extra:

1 eetlepel
gehakte pistachenoten
Voedingswaarde (per portie): 1184 kJ  /  283 kcal
20,2 g Vetten
5,4 g Eiwitten
36,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g tarwebloem – 1 ½ theelepels bakpoeder –  ½ theelepel baksoda – 150 g suiker – 2  eieren – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus125 ml olie – 200 ml melk – 1 eetlepel vanille-extract

Meng de bloem, het bakpoeder, de baksoda en de suiker samen in een kom. Meng in een andere kom de eieren, sojasaus, olie, melk en het vanille-extract. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.

Stap 2

Giet het beslag in vormpjes en zet ze 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat  afkoelen.

Stap 3

50 g witte chocolade – 125 ml dubbele room

Giet de room in een steelpan en voeg de gehakte chocolade toe. Verwarm en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen.

Stap 4

200 g pistachepasta – 50 g mascarpone

Doe de pistachepasta, mascarpone en de afgekoelde chocoladeroom in een mengkom. Klop tot je een luchtig mengsel hebt.

Stap 5

1 eetlepel gehakte pistachenoten

Versier de muffins met de pistachecrème en bestrooi ze met geroosterde pistachenoten.

Recept-ID 1163

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g tarwebloem – 1 ½ theelepels bakpoeder –  ½ theelepel baksoda – 150 g suiker – 2  eieren – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus125 ml olie – 200 ml melk – 1 eetlepel vanille-extract

Meng de bloem, het bakpoeder, de baksoda en de suiker samen in een kom. Meng in een andere kom de eieren, sojasaus, olie, melk en het vanille-extract. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.

Giet het beslag in vormpjes en zet ze 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat  afkoelen.

50 g witte chocolade – 125 ml dubbele room

Giet de room in een steelpan en voeg de gehakte chocolade toe. Verwarm en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen.

200 g pistachepasta – 50 g mascarpone

Doe de pistachepasta, mascarpone en de afgekoelde chocoladeroom in een mengkom. Klop tot je een luchtig mengsel hebt.

1 eetlepel gehakte pistachenoten

Versier de muffins met de pistachecrème en bestrooi ze met geroosterde pistachenoten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.