Onigirazu met aardbeienmascarpone
Geniet van een zoete traktatie met deze heerlijke onigirazu met aardbeienmascarpone, gevuld met rijst en een knapperige pistachevulling, omhuld in een zeewierwrap. Het is net zo leuk om te eten als om te maken!
Voorbereiding
Stap 1
120 g sushirijst – 30 g glazuursuiker – 20 ml rijstazijn – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met de overige ingrediënten en meng grondig. Laat 30 minuten staan om af te koelen.
Stap 2
80 g aardbeien – 120 g mascarpone – 30 g pistache – 1 tl zwarte sesamzaadjes
Hak de aardbeien fijn en meng met de mascarpone, gehakte pistache en zwarte sesamzaadjes.
Stap 3
2 norivellen – Een paar aardbeien
Leg de rijst van stap 1 op een norivel en doe de aardbeienroom van stap 2 hierop. Leg vervolgens het tweede norivel met rijst hierop om een sandwich te maken. Snijd de sandwich in 4 stukjes (2 per persoon). Leg de bereide porties op een bord en decoreer met de aardbeien.
Tip
In plaats van aardbeien kun je mango gebruiken.
Recept-ID 1372
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer