Onigirazu met aardbeienmascarpone
Onigirazu met aardbeienmascarpone

Onigirazu met aardbeienmascarpone

totale tijd80 min.
40 min.kooktijd
10 min.voorbereidingstijd
30 min.koeltijd

Geniet van een zoete traktatie met deze heerlijke onigirazu met aardbeienmascarpone, gevuld met rijst en een knapperige pistachevulling, omhuld in een zeewierwrap. Het is net zo leuk om te eten als om te maken!

Ingrediënten

2 porties

Rijst:

120 g
sushirijst
30 g
glazuursuiker
20 ml
rijstazijn

Room:

80 g
aardbeien
120 g
mascarpone
30 g
pistache
1 tl
zwarte sesamzaadjes
2 
norivellen

Garnering:

Een paar aardbeien
Voedingswaarde (per portie):2784 kJ / 665 kcal
32,5 gVetten
12,6 gEiwitten
79,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g sushirijst – 30 g glazuursuiker – 20 ml rijstazijn – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met de overige ingrediënten en meng grondig. Laat 30 minuten staan om af te koelen.

Stap 2

80 g aardbeien – 120 g mascarpone – 30 g pistache – 1 tl zwarte sesamzaadjes

Hak de aardbeien fijn en meng met de mascarpone, gehakte pistache en zwarte sesamzaadjes.

Stap 3

2  norivellen – Een paar aardbeien

Leg de rijst van stap 1 op een norivel en doe de aardbeienroom van stap 2 hierop. Leg vervolgens het tweede norivel met rijst hierop om een sandwich te maken. Snijd de sandwich in 4 stukjes (2 per persoon). Leg de bereide porties op een bord en decoreer met de aardbeien.

Tip

In plaats van aardbeien kun je mango gebruiken.

Recept-ID 1372

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g sushirijst – 30 g glazuursuiker – 20 ml rijstazijn – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met de overige ingrediënten en meng grondig. Laat 30 minuten staan om af te koelen.

80 g aardbeien – 120 g mascarpone – 30 g pistache – 1 tl zwarte sesamzaadjes

Hak de aardbeien fijn en meng met de mascarpone, gehakte pistache en zwarte sesamzaadjes.

2 norivellen – Een paar aardbeien

Leg de rijst van stap 1 op een norivel en doe de aardbeienroom van stap 2 hierop. Leg vervolgens het tweede norivel met rijst hierop om een sandwich te maken. Snijd de sandwich in 4 stukjes (2 per persoon). Leg de bereide porties op een bord en decoreer met de aardbeien.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.