Paddenstoelen en veggie gevulde baobroodjes
Paddenstoelen en veggie gevulde baobroodjes

Paddenstoelen en veggie gevulde baobroodjes

totale tijd100 min.
20 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd
60 min.rusttijd

Heerlijke, zachte baobroodjes gevuld met een smakelijke mix van groenten en paddenstoelen. Gemarineerd in Kikkoman Sojasaus met een vleugje Kikkoman Kimchi Chilisaus is deze bao een culinaire delicatesse voor het ontbijt of een zinderend diner!

Ingrediënten

2 porties
150 g
bloem
1 ½ theelepel
instant gist
1 theelepel
suiker
100 ml
warm water
20 g
gedroogde shiitakepaddenstoelen
100 g
paksoi
1 
wortel
1 
gele paprika
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
olie
250 ml
water
1 eetlepel
zwart sesamzaad
1 
lente-ui
Voedingswaarde (per portie):1624 kJ / 388 kcal
10,7 gVetten
13,1 gEiwitten
61 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g bloem – 1 ½ theelepel instant gist – 1 theelepel suiker – 100 ml warm water

Doe de bloem, instant gist en suiker in een kom. Meng goed en voeg warm water toe. Roer en kneed het deeg. Dek het deeg dan af en laat het op een warme plaats rijzen.

Stap 2

20 g gedroogde shiitakepaddenstoelen – 100 g paksoi – 1  wortel – 1  gele paprika – 1  teentje knoflook – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Week de shiitakepaddenstoelen in heet water en laat ze 15 minuten staan. Hak de paksoi fijn. Snijd de wortel met een grove rasp en hak de paprika en knoflook fijn. Fruit de groenten in Kikkoman Sesamolie en voeg dan de gehakte shiitakepaddenstoelen en Kikkoman Sojasaus toe. Bak nog enkele minuten onder voortdurend roeren tot de groenten zacht zijn. Zet het mengsel opzij om af te koelen.

Stap 3

Verdeel het deeg van stap 1 in 6 gelijke delen en vorm van elk een bal. Rol het dan uit tot een platte schijf. Leg de vulling van stap 2 op elke schijf en plak de randen dicht, zodat er een zakje ontstaat.

Stap 4

2 eetlepels olie – 250 ml water

Verhit de olie in een pan, bak de broodjes aan beide kanten licht aan en stoom ze vervolgens 5-7 minuten in een stoompan.

Stap 5

3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 eetlepel zwart sesamzaad – 1  lente-ui

Snijd de lente-ui in dunne plakjes. Meng de Kikkoman Sojasaus met de Kikkoman Kimchi Chilisaus en serveer de broodjes met de saus. Bestrooi met de sesamzaadjes en garneer met de fijngesneden lente-ui.

Tip:

Het deeg en de vulling kunnen de dag van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard. Haal de ingrediënten 30 minuten voordat je de broodjes klaarmaakt uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen. Vorm ze dan, bak ze en stoom ze.

Recept-ID 1224

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g bloem – 1 ½ theelepel instant gist – 1 theelepel suiker – 100 ml warm water

Doe de bloem, instant gist en suiker in een kom. Meng goed en voeg warm water toe. Roer en kneed het deeg. Dek het deeg dan af en laat het op een warme plaats rijzen.

20 g gedroogde shiitakepaddenstoelen – 100 g paksoi – 1 wortel – 1 gele paprika – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Week de shiitakepaddenstoelen in heet water en laat ze 15 minuten staan. Hak de paksoi fijn. Snijd de wortel met een grove rasp en hak de paprika en knoflook fijn. Fruit de groenten in Kikkoman Sesamolie en voeg dan de gehakte shiitakepaddenstoelen en Kikkoman Sojasaus toe. Bak nog enkele minuten onder voortdurend roeren tot de groenten zacht zijn. Zet het mengsel opzij om af te koelen.

Verdeel het deeg van stap 1 in 6 gelijke delen en vorm van elk een bal. Rol het dan uit tot een platte schijf. Leg de vulling van stap 2 op elke schijf en plak de randen dicht, zodat er een zakje ontstaat.

2 eetlepels olie – 250 ml water

Verhit de olie in een pan, bak de broodjes aan beide kanten licht aan en stoom ze vervolgens 5-7 minuten in een stoompan.

3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 eetlepel zwart sesamzaad – 1 lente-ui

Snijd de lente-ui in dunne plakjes. Meng de Kikkoman Sojasaus met de Kikkoman Kimchi Chilisaus en serveer de broodjes met de saus. Bestrooi met de sesamzaadjes en garneer met de fijngesneden lente-ui.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.