Paddenstoelen en veggie gevulde baobroodjes
Heerlijke, zachte baobroodjes gevuld met een smakelijke mix van groenten en paddenstoelen. Gemarineerd in Kikkoman Sojasaus met een vleugje Kikkoman Kimchi Chilisaus is deze bao een culinaire delicatesse voor het ontbijt of een zinderend diner!
Voorbereiding
Stap 1
150 g bloem – 1 ½ theelepel instant gist – 1 theelepel suiker – 100 ml warm water
Doe de bloem, instant gist en suiker in een kom. Meng goed en voeg warm water toe. Roer en kneed het deeg. Dek het deeg dan af en laat het op een warme plaats rijzen.
Stap 2
20 g gedroogde shiitakepaddenstoelen – 100 g paksoi – 1 wortel – 1 gele paprika – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Week de shiitakepaddenstoelen in heet water en laat ze 15 minuten staan. Hak de paksoi fijn. Snijd de wortel met een grove rasp en hak de paprika en knoflook fijn. Fruit de groenten in Kikkoman Sesamolie en voeg dan de gehakte shiitakepaddenstoelen en Kikkoman Sojasaus toe. Bak nog enkele minuten onder voortdurend roeren tot de groenten zacht zijn. Zet het mengsel opzij om af te koelen.
Stap 3
Verdeel het deeg van stap 1 in 6 gelijke delen en vorm van elk een bal. Rol het dan uit tot een platte schijf. Leg de vulling van stap 2 op elke schijf en plak de randen dicht, zodat er een zakje ontstaat.
Stap 4
2 eetlepels olie – 250 ml water
Verhit de olie in een pan, bak de broodjes aan beide kanten licht aan en stoom ze vervolgens 5-7 minuten in een stoompan.
Stap 5
3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 eetlepel zwart sesamzaad – 1 lente-ui
Snijd de lente-ui in dunne plakjes. Meng de Kikkoman Sojasaus met de Kikkoman Kimchi Chilisaus en serveer de broodjes met de saus. Bestrooi met de sesamzaadjes en garneer met de fijngesneden lente-ui.
Tip:
Het deeg en de vulling kunnen de dag van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard. Haal de ingrediënten 30 minuten voordat je de broodjes klaarmaakt uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen. Vorm ze dan, bak ze en stoom ze.
Recept-ID 1224
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer