Pikante gepaneerde garnalenspiesjes met romige edamamedip

totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Krokante garnalen in een pikant pankopaneerlaagje, aan spiesjes geregen en geserveerd met een romige dip van edamame, koriander en crème fraîche. Hemelse tex-mexzeevruchten!

Ingrediënten

2 porties
200 g
bevroren edamame (of bevroren erwten als alternatief)
Zout
Enkele korianderblaadjes
2 eetlepels
crème fraîche
1 theelepel
limoensap
Versgemalen peper
1 
ei
 ½ theelepel
chilivlokken
20 g
maïszetmeel (ca. 2 el)
30 g
bloem (ca. 2-3 el)
 ½ theelepel
bakpoeder
12 
rauwe, gepelde grote garnalen/koningsgarnalen (alternatief: sint-jakobsschelpen, stukjes zalmfilet)
2 eetlepels
zonnebloemolie
6 
laurierblaadjes
Ook: kleine houten cocktailprikkers
Voedingswaarde (per portie): 2438 kJ  /  583 kcal
28,9 g Vetten
26,9 g Eiwitten
50,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de edamame, laat het uitlekken en dan wat afkoelen, pureer met de koriander, crème fraîche, limoensap en 3-4 tl Kikkoman sojasaus en breng op smaak met peper. 

Stap 2

Klop het ei los met de chili en 2 tl sojasaus. 

Stap 3

Meng het maïszetmeel, de bloem en het bakpoeder. Wentel de garnalen eerst in het mengsel van bloem en bakpoeder, vervolgens in het ei, dan in het pankopaneermeel en bak ze in verhitte olie krokant, ongeveer 5 minuten. 

Stap 4

Rijg 2 garnalen en 1 laurierblaadje aan elk spiesje en serveer met de edamamedip.

Tips

U kunt de garnalen op citroengras of rozemarijntakjes serveren in plaats van spiesjes te gebruiken.

Nacho's zijn hier heerlijk bij.

Recept-ID 1057

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de edamame, laat het uitlekken en dan wat afkoelen, pureer met de koriander, crème fraîche, limoensap en 3-4 tl Kikkoman sojasaus en breng op smaak met peper. 

Klop het ei los met de chili en 2 tl sojasaus. 

Meng het maïszetmeel, de bloem en het bakpoeder. Wentel de garnalen eerst in het mengsel van bloem en bakpoeder, vervolgens in het ei, dan in het pankopaneermeel en bak ze in verhitte olie krokant, ongeveer 5 minuten. 

Rijg 2 garnalen en 1 laurierblaadje aan elk spiesje en serveer met de edamamedip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.