Pikante visburger met kool- en wortelsla

totale tijd 75 min.
5 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Deze visburgers belegd met knapperige kool en wortel smaken gewoon fenomenaal. De burgers zijn licht pikant, maar wie niet van pittig houdt, kan de Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi gewoon achterwege laten.

Ingrediënten

2 porties
200 g
tilapiafilets zonder graat, of andere witte vis
1 eetlepel
olijfolie
1 snufje
knoflookgranulaat
2 
hamburgerbroodjes
1 theelepel
boter
paar blaadjes sla
4 
plakjes tomaat
50 g
rode kool
50 g
wortel
3 theelepels
citroensap
1 snufje
zout

Saus:

40 g
natuurlijke Griekse yoghurt
1 theelepel
Engelse mosterd
1 theelepel
dijonmosterd
Voedingswaarde (per portie): 1570 kJ  /  375 kcal
13,7 g Vetten
24,2 g Eiwitten
38,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng in een kom 2 theelepels Kikkoman Sojasaus, ½ theelepel olijfolie en Kikkoman Kimchi Chilisaus, voeg stukjes vis toe, bestrooi met knoflookkorrels en meng. Minimaal 60 minuten in de koelkast laten staan.

Stap 2

Snijd ondertussen de rode kool fijn, voeg 2 theelepels citroensap toe en breng op smaak met zout. Laat 30-40 minuten staan. 

 

Stap 3

Snijd de wortel in dunne reepjes (bijvoorbeeld met een julienne-dunschiller). Doe in een kom en voeg 1 theelepel citroensap en 1 theelepel Kikkoman Sojasaus toe.

Stap 4

Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de gemarineerde stukken vis (aan beide kanten tot ze bruin zijn).

Stap 5

Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Verhit de boter in een koekenpan en rooster de broodjes (gesneden kant naar beneden).

Stap 6

Maak in een kom de saus: meng Griekse yoghurt, Engelse mosterd en dijonmosterd.

Stap 7

Smeer de onderste helften van de broodjes in met de saus, leg de slablaadjes erop, dan de vis, plakjes tomaat, rode kool en wortel. Leg de andere broodjeshelften erop.

Recept-ID 1145

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng in een kom 2 theelepels Kikkoman Sojasaus, ½ theelepel olijfolie en Kikkoman Kimchi Chilisaus, voeg stukjes vis toe, bestrooi met knoflookkorrels en meng. Minimaal 60 minuten in de koelkast laten staan.

Snijd ondertussen de rode kool fijn, voeg 2 theelepels citroensap toe en breng op smaak met zout. Laat 30-40 minuten staan. 

 

Snijd de wortel in dunne reepjes (bijvoorbeeld met een julienne-dunschiller). Doe in een kom en voeg 1 theelepel citroensap en 1 theelepel Kikkoman Sojasaus toe.

Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de gemarineerde stukken vis (aan beide kanten tot ze bruin zijn).

Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Verhit de boter in een koekenpan en rooster de broodjes (gesneden kant naar beneden).

Maak in een kom de saus: meng Griekse yoghurt, Engelse mosterd en dijonmosterd.

Smeer de onderste helften van de broodjes in met de saus, leg de slablaadjes erop, dan de vis, plakjes tomaat, rode kool en wortel. Leg de andere broodjeshelften erop.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.