Pittige kipburger
Pittige kipburger

Pittige kipburger

totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
4 
kipfilets
1 el
olijfolie
4 sneetjes
cheddar kaas
4 
hamburgerbroodjes, doormidden gesneden en geroosterd
4 el
mayonaise
2 
jalapeños
kropsla
Voedingswaarde (per portie):2.410 kJ / 576 kcal
28,8 gVetten
43,5 gEiwitten
36,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Pak de kipfilet in met twee lagen vershoudfolie en rol de kip met een deegroller plat tot een dikte van 1 tot 1,5 centimeter. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipfilets 3-4 minuten gaar aan elke kant. Voeg de Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook toe en bak het geheel nog een paar minuten. Leg vervolgens een plakje cheddar kaas op iedere kipfilet en laat het smelten.   

Stap 2

Beleg de onderste helft van het broodje met wat slablaadjes, leg de kipfilet hier bovenop en besprenkel het geheel met warme de Teriyaki-saus. Besmeer de bovenste helft van het broodje met een eetlepel mayonaise en strooi wat plakjes jalapeños over het broodje. Leg de stukken brood vervolgens op elkaar.

Alternatief: op de gril bereiden

Smeer de kipfilets in met olie en gril ze 4 minuten aan beide kanten. Haal de kipfilets van de gril af en bestrijk ze met Teriyaki-saus. Leg de kipfilets terug op de gril om ze nogmaals enkele minuten te grillen. Giet daarna de overige Teriyaki-saus over de kipfilets. Leg een plakje cheddar kaas op iedere kipfilet en laat het smelten. Hierna kun je het broodje beleggen met je kipburger.

Recept-ID 115

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Pak de kipfilet in met twee lagen vershoudfolie en rol de kip met een deegroller plat tot een dikte van 1 tot 1,5 centimeter. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipfilets 3-4 minuten gaar aan elke kant. Voeg de Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook toe en bak het geheel nog een paar minuten. Leg vervolgens een plakje cheddar kaas op iedere kipfilet en laat het smelten.   

Beleg de onderste helft van het broodje met wat slablaadjes, leg de kipfilet hier bovenop en besprenkel het geheel met warme de Teriyaki-saus. Besmeer de bovenste helft van het broodje met een eetlepel mayonaise en strooi wat plakjes jalapeños over het broodje. Leg de stukken brood vervolgens op elkaar.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.