

Pittige kipburger
Voorbereiding
Stap 1
Pak de kipfilet in met twee lagen vershoudfolie en rol de kip met een deegroller plat tot een dikte van 1 tot 1,5 centimeter. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipfilets 3-4 minuten gaar aan elke kant. Voeg de Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook toe en bak het geheel nog een paar minuten. Leg vervolgens een plakje cheddar kaas op iedere kipfilet en laat het smelten.
Stap 2
Beleg de onderste helft van het broodje met wat slablaadjes, leg de kipfilet hier bovenop en besprenkel het geheel met warme de Teriyaki-saus. Besmeer de bovenste helft van het broodje met een eetlepel mayonaise en strooi wat plakjes jalapeños over het broodje. Leg de stukken brood vervolgens op elkaar.
Alternatief: op de gril bereiden
Smeer de kipfilets in met olie en gril ze 4 minuten aan beide kanten. Haal de kipfilets van de gril af en bestrijk ze met Teriyaki-saus. Leg de kipfilets terug op de gril om ze nogmaals enkele minuten te grillen. Giet daarna de overige Teriyaki-saus over de kipfilets. Leg een plakje cheddar kaas op iedere kipfilet en laat het smelten. Hierna kun je het broodje beleggen met je kipburger.
Recept-ID 115
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer