

Rode Koi
Deze hartige cocktail met pittige tomaat, geïnspireerd op gazpacho, is een verrassende mix van gin, limoen en gekruide tomaat. De hartige en scherpe smaken geven het een verfrissende smaak, wat de cocktail onderscheidt van de gewoonlijke zoete opties.
Ingrediënten
Benodigdheden: 2 cocktailshakers en 2 zeven
Ingrediënten voor 2 drankjes:
Voor decoratie:
Voorbereiding
Stap 1

100 ml gin – 60 ml limoensap – 20 ml esdoornsiroop – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 160 ml sangrita picante (pittig tomatensap) – 16 ijsblokjes (circa 20 g per stuk)
Verdeel de helft van de ijsblokjes en alle overige ingrediënten over de twee shakers. Schud goed en giet dit door een zeef in cocktailglazen of tumblers gevuld met het overgebleven ijs.
Stap 2

2 snufjes shichimi tōgarashi – 2 selderijstengels (circa 14 cm lang per stengel)
Decoreer de cocktails met een selderijstengel en besprenkel met 2 snufjes shichimi tōgarashi.
Tip:
Drink alsjeblieft verantwoord - overmatig alcoholgebruik kan je gezondheid schaden.
Recept-ID 1404
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer