Romige geroosterde groentesoep met kikkererwten
Romige geroosterde groentesoep met kikkererwten

Romige geroosterde groentesoep met kikkererwten

4,3 4 beoordelingen
totale tijd 55 min.
15 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Deze troostende wortelgroentesoep is dik en voedzaam – perfect voor de koudere maanden. Door de groenten eerst te roosteren krijg je een diepere, gekarameliseerde smaak.

Ingrediënten

3 porties
3 
aardappelen
 ½ 
zoete aardappel
2 
wortelen
1 
ui
1 
prei
1 
bol knoflook
2 ½ cm
gember
 ½ bos(je)
koriander
3 el
olijfolie
1 tl
gemalen komijn
1 l
groentebouillon
200 ml
tomatenpassata
 ½ tl
gemengde peper

Extra:

100 g
gekookte kikkererwten
50 g
knolselderij
 ½ bos(je)
koriander
2 el
zure room
Voedingswaarde (per portie):1.482 kJ / 354 kcal
15 gVetten
10 gEiwitten
43 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3  aardappelen –  ½  zoete aardappel – 2  wortelen – 1  ui – 1  prei – 1  bol knoflook – 2 ½ cm gember –  ½ bos(je) koriander – 3 el olijfolie – 1 tl gemalen komijn

Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Hak de knoflook, gember en kruiden fijn. Leg ze op een bakplaat, giet de olie erover, bestrooi ze met komijn en bak ze 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Stap 2

1 l groentebouillon – 200 ml tomatenpassata – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ tl gemengde peper

Doe de geroosterde groenten in een pan, giet de bouillon en tomatenpassata erbij en laat 15 minuten koken. Mix het mengsel tot een gladde, romige soep en breng op smaak met Kikkoman Ponzu.

Stap 3

100 g gekookte kikkererwten – 50 g knolselderij –  ½ bos(je) koriander – 2 el zure room

Serveer de soep met gekookte kikkererwten, geraspte knolselderij, gehakte koriander en zure room.

Recept-ID 1150

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 aardappelen – ½ zoete aardappel – 2 wortelen – 1 ui – 1 prei – 1 bol knoflook – 2 ½ cm gember – ½ bos(je) koriander – 3 el olijfolie – 1 tl gemalen komijn

Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Hak de knoflook, gember en kruiden fijn. Leg ze op een bakplaat, giet de olie erover, bestrooi ze met komijn en bak ze 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

1 l groentebouillon – 200 ml tomatenpassata – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ tl gemengde peper

Doe de geroosterde groenten in een pan, giet de bouillon en tomatenpassata erbij en laat 15 minuten koken. Mix het mengsel tot een gladde, romige soep en breng op smaak met Kikkoman Ponzu.

100 g gekookte kikkererwten – 50 g knolselderij – ½ bos(je) koriander – 2 el zure room

Serveer de soep met gekookte kikkererwten, geraspte knolselderij, gehakte koriander en zure room.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.