Romige geroosterde groentesoep met kikkererwten

totale tijd 55 min.
15 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Deze troostende wortelgroentesoep is dik en voedzaam – perfect voor de koudere maanden. Door de groenten eerst te roosteren krijg je een diepere, gekarameliseerde smaak.

Ingrediënten

3 porties
3 
aardappelen
 ½ 
zoete aardappel
2 
wortelen
1 
ui
1 
prei
1 
bol knoflook
2 ½ cm
gember
 ½ bos(je)
koriander
3 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
gemalen komijn
1 liter
groentebouillon
200 ml
tomatenpassata
 ½ theelepel
gemengde peper

Extra:

100 g
gekookte kikkererwten
50 g
knolselderij
 ½ bos(je)
koriander
2 eetlepels
zure room
Voedingswaarde (per portie): 1482 kJ  /  354 kcal
15 g Vetten
10 g Eiwitten
43 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3  aardappelen –  ½  zoete aardappel – 2  wortelen – 1  ui – 1  prei – 1  bol knoflook – 2 ½ cm gember –  ½ bos(je) koriander – 3 eetlepels olijfolie – 1 theelepel gemalen komijn

Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Hak de knoflook, gember en kruiden fijn. Leg ze op een bakplaat, giet de olie erover, bestrooi ze met komijn en bak ze 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Stap 2

1 liter groentebouillon – 200 ml tomatenpassata – 2 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ theelepel gemengde peper

Doe de geroosterde groenten in een pan, giet de bouillon en tomatenpassata erbij en laat 15 minuten koken. Mix het mengsel tot een gladde, romige soep en breng op smaak met Kikkoman Ponzu.

Stap 3

100 g gekookte kikkererwten – 50 g knolselderij –  ½ bos(je) koriander – 2 eetlepels zure room

Serveer de soep met gekookte kikkererwten, geraspte knolselderij, gehakte koriander en zure room.

Recept-ID 1150

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3  aardappelen –  ½  zoete aardappel – 2  wortelen – 1  ui – 1  prei – 1  bol knoflook – 2 ½ cm gember –  ½ bos(je) koriander – 3 eetlepels olijfolie – 1 theelepel gemalen komijn

Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Hak de knoflook, gember en kruiden fijn. Leg ze op een bakplaat, giet de olie erover, bestrooi ze met komijn en bak ze 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

1 liter groentebouillon – 200 ml tomatenpassata – 2 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ theelepel gemengde peper

Doe de geroosterde groenten in een pan, giet de bouillon en tomatenpassata erbij en laat 15 minuten koken. Mix het mengsel tot een gladde, romige soep en breng op smaak met Kikkoman Ponzu.

100 g gekookte kikkererwten – 50 g knolselderij –  ½ bos(je) koriander – 2 eetlepels zure room

Serveer de soep met gekookte kikkererwten, geraspte knolselderij, gehakte koriander en zure room.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.