

Romige geroosterde groentesoep met kikkererwten
Deze troostende wortelgroentesoep is dik en voedzaam – perfect voor de koudere maanden. Door de groenten eerst te roosteren krijg je een diepere, gekarameliseerde smaak.
Ingrediënten
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

3 aardappelen – 0,5 zoete aardappel – 2 wortelen – 1 ui – 1 prei – 1 bol knoflook – 2,5 cm gember – 0,5 bos(je) koriander – 3 eetlepels olijfolie – 1 theelepel gemalen komijn
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Hak de knoflook, gember en kruiden fijn. Leg ze op een bakplaat, giet de olie erover, bestrooi ze met komijn en bak ze 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 2

1 liter groentebouillon – 200 ml tomatenpassata – 2 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 0,5 theelepel gemengde peper
Doe de geroosterde groenten in een pan, giet de bouillon en tomatenpassata erbij en laat 15 minuten koken. Mix het mengsel tot een gladde, romige soep en breng op smaak met Kikkoman Ponzu.
Stap 3

100 g gekookte kikkererwten – 50 g knolselderij – 0,5 bos(je) koriander – 2 eetlepels zure room
Serveer de soep met gekookte kikkererwten, geraspte knolselderij, gehakte koriander en zure room.
Recept-ID 1150
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer