Romige pasta met citroen en forel

totale tijd 54 min.
40 min. marineertijd
8 min. kooktijd
6 min. voorbereidingstijd

Een makkelijk pastarecept van met ponzu gemarineerde forel in een verfijnde citroenroomsaus met tagliatelle.

Ingrediënten

2 porties
200 g
regenboogforelfilets, zonder vel en graat
 ½ eetlepel
olijfolie
90 g
slagroom
100 g
tagliatelle
50 ml
pastakookwater
4 
takjes tijm
1 snufje
peper
Voedingswaarde (per portie): 2154 kJ  /  514.5 kcal
22,9 g Vetten
28 g Eiwitten
49,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de vis in dikke blokjes en doe in een kom. Voeg 3 el Kikkoman Ponzu Citroen toe en meng. Laat 40 minuten in de koelkast staan. 

 

Stap 2

Kook daarna de pasta beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de gemarineerde stukken vis toe. Bak kort aan beide kanten. Voeg de room en 1 el Kikkoman Ponzu Citroen toe. Breng op smaak met peper. Voeg ongeveer 40-60 ml water uit de pastapan toe. Laat enkele minuten koken (tot de saus iets is ingekookt).

Stap 4

Doe de gekookte en uitgelekte pasta erbij in de pan en verwarm samen nog 2 minuten.

Stap 5

Schep op borden en versier met verse tijm.

 

Recept-ID 1146

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de vis in dikke blokjes en doe in een kom. Voeg 3 el Kikkoman Ponzu Citroen toe en meng. Laat 40 minuten in de koelkast staan. 

 

Kook daarna de pasta beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de gemarineerde stukken vis toe. Bak kort aan beide kanten. Voeg de room en 1 el Kikkoman Ponzu Citroen toe. Breng op smaak met peper. Voeg ongeveer 40-60 ml water uit de pastapan toe. Laat enkele minuten koken (tot de saus iets is ingekookt).

Doe de gekookte en uitgelekte pasta erbij in de pan en verwarm samen nog 2 minuten.

Schep op borden en versier met verse tijm.

 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.