

Shakshuka in Mexicaanse stijl
Shakshuka is een warm ontbijtgerecht van gepocheerde eieren in een dikke tomatensaus. Dit recept voor 2 personen is gekruid met de smaken van Mexico.
Voorbereiding
Stap 1
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de gesnipperde ui glazig. Voeg de in blokjes gesneden tomaten, de gehakte Spaanse chilipeper, gemalen koriander, laurierblaadjes en pimentbessen toe. Bak samen ongeveer 5 minuten.
Stap 2
Voeg de bonen en de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en laat het geheel nog 5 minuten stoven. Breek de eieren erop. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel. Laat stoven totdat het eiwit ondoorzichtig is.
Stap 3
Bestrooi met sesamzaadjes voor het opdienen. Serveer met avocado, verse koriander en een stokbroodje.
Recept-ID 1098
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer