Shumai recept

totale tijd 45 min.
45 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
1 
pakje shumai-deeg (kant-en-klaar verkrijgbaar)

Voor de vulling:

200 g
uien
5 
shiitake paddenstoelen (of bruine champignons)
1 
stukje gember (ca. 1 cm)
600 g
varkensschouder (plakken iets dunner dan ca. 1 cm) (alternatief: kipfilet)
2 theelepels
suiker
2 theelepels
vleesbouillon (poeder)
1 
vers ei
1 ½ eetlepels
sesamolie
1 ½ eetlepels
sake (of witte wijn)
4 eetlepels
aardappelzetmeel
2 eetlepels
diepvrieserwten

Voor de dip:

mosterd
Voedingswaarde (per portie): 1588 kJ  /  379 kcal
13,6 g Vetten
20,4 g Eiwitten
41,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de vulling: pel en snipper de uien. Snij bij de shiitake paddenstoelen het steeltje af en hak de hoeden grof. Schil en rasp de gember. Dep het varkensvlees droog, snijd het in kleine stukjes en verdeel deze op een snijplank. ‘Hak’ het vlees met de achterkant van een keukenmes om het fijn te pletten.

Stap 2

Doe het ‘geplette’ vlees in een grote kom. Voeg de shiitake paddenstoelen, gember, suiker, vleesbouillon, sojasaus, ei, sesamolie en sake toe en kneed alles goed met de hand.

Stap 3

Meng de gesnipperde uien en het aardappelzetmeel goed in een andere kom (houd een beetje aardappelzetmeel apart voor de erwten). Voeg dit toe aan het vleesmengsel en meng het goed.

Stap 4

Spreid de stukken deeg uit op een werkblad en leg op elk vel ca. 30 g vleesvulling. Vorm het deeg met de vulling tot een bloem. Druk daarbij de onderkant een beetje plat zodat de shumai rechtop kunnen staan.

Stap 5

Bestrooi de bevroren erwten met het apart gehouden aardappelzetmeel en leg op elke shumai 1 erwt. Leg de shumai met voldoende onderlinge ruimte in een stoommandje en stoom ze ca. 8 minuten op hoog vuur. Serveer de shumai met sojasaus en mosterd.

Tip:

als u geen stoommandje gebruikt, kunt u een stuk licht geolied bakpapier op een bord leggen en daarop met voldoende onderlinge ruimte de shumai plaatsen. Vul een diepe pan (of wok) tot ca. 3 cm met water en breng het aan de kook. Plaats het bord met de shumai in het midden van de pan en stoom ze afgedekt ca. 8 minuten.

In de winkel verkrijgbaar deeg voor gyoza en shumai wordt verkocht als diepvriesproduct en kan na het ontdooien worden gebruikt. Het ontdooide deeg mag niet opnieuw worden ingevroren, omdat de vellen na opnieuw ontdooien aan elkaar blijven plakken.

Bereide shumai kunnen prima worden ingevroren en smaken net zo goed als verse.

Recept-ID 106

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de vulling: pel en snipper de uien. Snij bij de shiitake paddenstoelen het steeltje af en hak de hoeden grof. Schil en rasp de gember. Dep het varkensvlees droog, snijd het in kleine stukjes en verdeel deze op een snijplank. ‘Hak’ het vlees met de achterkant van een keukenmes om het fijn te pletten.

Doe het ‘geplette’ vlees in een grote kom. Voeg de shiitake paddenstoelen, gember, suiker, vleesbouillon, sojasaus, ei, sesamolie en sake toe en kneed alles goed met de hand.

Meng de gesnipperde uien en het aardappelzetmeel goed in een andere kom (houd een beetje aardappelzetmeel apart voor de erwten). Voeg dit toe aan het vleesmengsel en meng het goed.

Spreid de stukken deeg uit op een werkblad en leg op elk vel ca. 30 g vleesvulling. Vorm het deeg met de vulling tot een bloem. Druk daarbij de onderkant een beetje plat zodat de shumai rechtop kunnen staan.

Bestrooi de bevroren erwten met het apart gehouden aardappelzetmeel en leg op elke shumai 1 erwt. Leg de shumai met voldoende onderlinge ruimte in een stoommandje en stoom ze ca. 8 minuten op hoog vuur. Serveer de shumai met sojasaus en mosterd.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.