

Sint-jakobsschelpen met chilipeper
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, spoel goed af met water en verwijder al het vocht.
Stap 2
Maak de spinazie schoon, dep droog en snijd fijn. Verhit olie in een koekenpan en roerbak de spinazie kort in de olie. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper.
Stap 3
Giet de Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt in een kom, voeg de shichimi of chilipeper toe en meng het geheel goed door elkaar.
Stap 4
Verhit olie in een koekenpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide zijden totdat ze medium gebakken zijn. Haal de pan van het vuur en zet opzij. Voeg de sojasaus met chili toe en zet de pan terug op het vuur. Schud de koekenpan zodat de sint-jakobsschelpen volledig bedekt zijn met saus. Serveer de warme sint-jakobsschelpen op de gebakken spinazie, giet de rest van de saus eroverheen en garneer het geheel met lente-ui en chilireepjes.
Tip:
Gebruik voor een glutenvrije versie van dit recept onze Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten-Free Soy Sauce.
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.
Recept-ID 459
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer