Sint-jakobsschelpen met chilipeper

Ingrediënten

4 porties
1 
Lente-ui
120 g
Spinazie
10 ml
Plantaardige olie
20 g
Boter
1 snufje
Peper
 ½ theelepel
Shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder) of chilipeper
12 stuk
Sint-jakobsschelpen
reepjes Chilireepjes
Voedingswaarde (per portie): 440 kJ  /  105 kcal
7 g Vetten
8,8 g Eiwitten
1,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, spoel goed af met water en verwijder al het vocht.

Stap 2

Maak de spinazie schoon, dep droog en snijd fijn. Verhit olie in een koekenpan en roerbak de spinazie kort in de olie. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper.

Stap 3

Giet de Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt in een kom, voeg de shichimi of chilipeper toe en meng het geheel goed door elkaar.

Stap 4

Verhit olie in een koekenpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide zijden totdat ze medium gebakken zijn. Haal de pan van het vuur en zet opzij. Voeg de sojasaus met chili toe en zet de pan terug op het vuur. Schud de koekenpan zodat de sint-jakobsschelpen volledig bedekt zijn met saus. Serveer de warme sint-jakobsschelpen op de gebakken spinazie, giet de rest van de saus eroverheen en garneer het geheel met lente-ui en chilireepjes.

Tip:

Gebruik voor een glutenvrije versie van dit recept onze Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten-Free Soy Sauce.

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 459

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, spoel goed af met water en verwijder al het vocht.

Maak de spinazie schoon, dep droog en snijd fijn. Verhit olie in een koekenpan en roerbak de spinazie kort in de olie. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper.

Giet de Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt in een kom, voeg de shichimi of chilipeper toe en meng het geheel goed door elkaar.

Verhit olie in een koekenpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide zijden totdat ze medium gebakken zijn. Haal de pan van het vuur en zet opzij. Voeg de sojasaus met chili toe en zet de pan terug op het vuur. Schud de koekenpan zodat de sint-jakobsschelpen volledig bedekt zijn met saus. Serveer de warme sint-jakobsschelpen op de gebakken spinazie, giet de rest van de saus eroverheen en garneer het geheel met lente-ui en chilireepjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.