

Tahini-mayodip met gevulde komkommerbootjes
Hijs de zeilen met deze smakelijke snacks! Deze komkommerbootjes, tot de rand gevuld met kaas, asperges en gerookte zalm geven een lichte, verfrissende knapperigheid en de tahini-mayo zorgt voor een perfect nootachtig tintje.
Ingrediënten
Tahini-mayodip:
Komkommerbootjes:
Voorbereiding
Stap 1

3 el mayonaise – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el tahini – 1 el limoensap – 1 tl citroenrasp – 1 tl tabascosaus – 1 tl gedroogde tijm – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 el gehakte pinda’s
Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en zet in de koelkast.
Stap 2

2 lange komkommers – 140 g roomkaas – 1 el gehakte peterselie – 1 el gehakte bieslook – 1 el citroenrasp – ½ tl zwarte peper
Snijd de komkommers over de lengte door de helft en schep de zaadjes er met een lepel uit. Meng de roomkaas met de kruiden, citroenrasp en zwarte peper. Vul de komkommerhelften met het mengsel.
Stap 3

½ bos(je) asperges – 1 tl olijfolie – 50 g gerooktezalmplakjes – 1 tl dille
Snijd de asperges in kleinere stukjes en bak ze in olijfolie. Leg ze op de helft van de gevulde komkommer. Leg op de andere helft stukjes gerookte zalm en strooi er wat dille over. Serveer met de tahini-mayodip.
Recept-ID 1253
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer