Tahini-mayodip met gevulde komkommerbootjes

4 1 beoordelingen
totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Hijs de zeilen met deze smakelijke snacks! Deze komkommerbootjes, tot de rand gevuld met kaas, asperges en gerookte zalm geven een lichte, verfrissende knapperigheid en de tahini-mayo zorgt voor een perfect nootachtig tintje.

Ingrediënten

2 porties

Tahini-mayodip:

3 eetlepels
mayonaise
1 eetlepel
tahini
1 eetlepel
limoensap
1 theelepel
citroenrasp
1 theelepel
tabascosaus
1 theelepel
gedroogde tijm
1 theelepel
zwarte sesamzaadjes
1 eetlepel
gehakte pinda’s

Komkommerbootjes:

2 
lange komkommers
140 g
roomkaas
1 eetlepel
gehakte peterselie
1 eetlepel
gehakte bieslook
1 eetlepel
citroenrasp
 ½ theelepel
zwarte peper
 ½ bos(je)
asperges
1 theelepel
olijfolie
50 g
Gerooktezalmplakjes
1 theelepel
dille
Voedingswaarde (per portie): 2585 kJ  /  648 kcal
58,3 g Vetten
18 g Eiwitten
11,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel tahini – 1 eetlepel limoensap – 1 theelepel citroenrasp – 1 theelepel tabascosaus – 1 theelepel gedroogde tijm – 1 theelepel zwarte sesamzaadjes – 1 eetlepel gehakte pinda’s

Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en zet in de koelkast.

Stap 2

2  lange komkommers – 140 g roomkaas – 1 eetlepel gehakte peterselie – 1 eetlepel gehakte bieslook – 1 eetlepel citroenrasp –  ½ theelepel zwarte peper

Snijd de komkommers over de lengte door de helft en schep de zaadjes er met een lepel uit. Meng de roomkaas met de kruiden, citroenrasp en zwarte peper. Vul de komkommerhelften met het mengsel.

Stap 3

 ½ bos(je) asperges – 1 theelepel olijfolie – 50 g gerooktezalmplakjes – 1 theelepel dille

Snijd de asperges in kleinere stukjes en bak ze in olijfolie. Leg ze op de helft van de gevulde komkommer. Leg op de andere helft stukjes gerookte zalm en strooi er wat dille over. Serveer met de tahini-mayodip.

Recept-ID 1253

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel tahini – 1 eetlepel limoensap – 1 theelepel citroenrasp – 1 theelepel tabascosaus – 1 theelepel gedroogde tijm – 1 theelepel zwarte sesamzaadjes – 1 eetlepel gehakte pinda’s

Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en zet in de koelkast.

2  lange komkommers – 140 g roomkaas – 1 eetlepel gehakte peterselie – 1 eetlepel gehakte bieslook – 1 eetlepel citroenrasp –  ½ theelepel zwarte peper

Snijd de komkommers over de lengte door de helft en schep de zaadjes er met een lepel uit. Meng de roomkaas met de kruiden, citroenrasp en zwarte peper. Vul de komkommerhelften met het mengsel.

 ½ bos(je) asperges – 1 theelepel olijfolie – 50 g gerooktezalmplakjes – 1 theelepel dille

Snijd de asperges in kleinere stukjes en bak ze in olijfolie. Leg ze op de helft van de gevulde komkommer. Leg op de andere helft stukjes gerookte zalm en strooi er wat dille over. Serveer met de tahini-mayodip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.