Tahini-mayodip met gevulde komkommerbootjes
Tahini-mayodip met gevulde komkommerbootjes

Tahini-mayodip met gevulde komkommerbootjes

4,6 15 beoordelingen
totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Hijs de zeilen met deze smakelijke snacks! Deze komkommerbootjes, tot de rand gevuld met kaas, asperges en gerookte zalm geven een lichte, verfrissende knapperigheid en de tahini-mayo zorgt voor een perfect nootachtig tintje.

Ingrediënten

2 porties

Tahini-mayodip:

3 el
mayonaise
1 el
tahini
1 el
limoensap
1 tl
citroenrasp
1 tl
tabascosaus
1 tl
gedroogde tijm
1 tl
zwarte sesamzaadjes
1 el
gehakte pinda’s

Komkommerbootjes:

2 
lange komkommers
140 g
roomkaas
1 el
gehakte peterselie
1 el
gehakte bieslook
1 el
citroenrasp
 ½ tl
zwarte peper
 ½ bos(je)
asperges
1 tl
olijfolie
50 g
Gerooktezalmplakjes
1 tl
dille
Voedingswaarde (per portie):2.585 kJ / 648 kcal
58,3 gVetten
18 gEiwitten
11,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3 el mayonaise – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el tahini – 1 el limoensap – 1 tl citroenrasp – 1 tl tabascosaus – 1 tl gedroogde tijm – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 el gehakte pinda’s

Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en zet in de koelkast.

Stap 2

2  lange komkommers – 140 g roomkaas – 1 el gehakte peterselie – 1 el gehakte bieslook – 1 el citroenrasp –  ½ tl zwarte peper

Snijd de komkommers over de lengte door de helft en schep de zaadjes er met een lepel uit. Meng de roomkaas met de kruiden, citroenrasp en zwarte peper. Vul de komkommerhelften met het mengsel.

Stap 3

 ½ bos(je) asperges – 1 tl olijfolie – 50 g gerooktezalmplakjes – 1 tl dille

Snijd de asperges in kleinere stukjes en bak ze in olijfolie. Leg ze op de helft van de gevulde komkommer. Leg op de andere helft stukjes gerookte zalm en strooi er wat dille over. Serveer met de tahini-mayodip.

Recept-ID 1253

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 el mayonaise – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el tahini – 1 el limoensap – 1 tl citroenrasp – 1 tl tabascosaus – 1 tl gedroogde tijm – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 el gehakte pinda’s

Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en zet in de koelkast.

2 lange komkommers – 140 g roomkaas – 1 el gehakte peterselie – 1 el gehakte bieslook – 1 el citroenrasp – ½ tl zwarte peper

Snijd de komkommers over de lengte door de helft en schep de zaadjes er met een lepel uit. Meng de roomkaas met de kruiden, citroenrasp en zwarte peper. Vul de komkommerhelften met het mengsel.

½ bos(je) asperges – 1 tl olijfolie – 50 g gerooktezalmplakjes – 1 tl dille

Snijd de asperges in kleinere stukjes en bak ze in olijfolie. Leg ze op de helft van de gevulde komkommer. Leg op de andere helft stukjes gerookte zalm en strooi er wat dille over. Serveer met de tahini-mayodip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.