

Thaise groene curry met kip
Neem je smaakpapillen mee naar de straten van Thailand met deze felgroene curry, waarin aromatische kaffirlimoen en citroengras worden gecombineerd met aubergine, courgette en kokosmelk tot een watertandend lekker wokgerecht.
Ingrediënten
Gemarineerde kip:
Groenten:
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de kip in blokjes. Meng Kikkoman Sojasaus, currypasta, limoensap, limoenrasp en bruine suiker in een kom. Bedek de kip goed met deze marinade. Laat ten minste 30 minuten intrekken.
Stap 2
Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en de champignons in vieren. Hak de kruiden fijn.
Stap 3
Verhit olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak dit tot het bruin wordt. Haal de kip uit de pan.
Stap 4
Doe de champignons in dezelfde pan en bak tot ze bruin zijn. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 2 minuten. Voeg de kip, Thaise basilicum, kaffirlimoenblaadjes en citroengras toe en bak 1-2 minuten. Voeg ten slotte de Kikkoman Sojasaus en kokosmelk toe en roerbak tot het vocht een beetje verdampt.
Stap 5
Serveer gegarneerd met de gehakte koriander.
Tip:
Dit gerecht kan naar wens met rijst worden geserveerd.
Recept-ID 1392
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer