Thaise groene curry met kip
Thaise groene curry met kip

Thaise groene curry met kip

5 2 beoordelingen
totale tijd60 min.
15 min.voorbereidingstijd
30 min.marineertijd
15 min.kooktijd

Neem je smaakpapillen mee naar de straten van Thailand met deze felgroene curry, waarin aromatische kaffirlimoen en citroengras worden gecombineerd met aubergine, courgette en kokosmelk tot een watertandend lekker wokgerecht.

Ingrediënten

2 porties

Gemarineerde kip:

300 g
kipfilet
1 tl
groene currypasta
Sap en rasp van 1 limoen
 ½ tl
bruine suiker

Groenten:

1 
ui
150 g
aubergine
200 g
courgette
100 g
champignons
2 
verse of bevroren kaffirlimoenblaadjes (optioneel)
1 el
gehakt of gemalen citroengras
 ½ bos(je)
Thaise basilicum
 ½ bos(je)
bosje Thaise basilicum
100 ml
kokosmelk
Voedingswaarde (per portie):2093 kJ / 500 kcal
26 gVetten
44 gEiwitten
22 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de kip in blokjes. Meng Kikkoman Sojasaus, currypasta, limoensap, limoenrasp en bruine suiker in een kom. Bedek de kip goed met deze marinade. Laat ten minste 30 minuten intrekken.

Stap 2

Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en de champignons in vieren. Hak de kruiden fijn.

Stap 3

Verhit olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak dit tot het bruin wordt. Haal de kip uit de pan.

Stap 4

Doe de champignons in dezelfde pan en bak tot ze bruin zijn. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 2 minuten. Voeg de kip, Thaise basilicum, kaffirlimoenblaadjes en citroengras toe en bak 1-2 minuten. Voeg ten slotte de Kikkoman Sojasaus en kokosmelk toe en roerbak tot het vocht een beetje verdampt.

Stap 5

Serveer gegarneerd met de gehakte koriander.

Tip:

Dit gerecht kan naar wens met rijst worden geserveerd.

Recept-ID 1392

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de kip in blokjes. Meng Kikkoman Sojasaus, currypasta, limoensap, limoenrasp en bruine suiker in een kom. Bedek de kip goed met deze marinade. Laat ten minste 30 minuten intrekken.

Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en de champignons in vieren. Hak de kruiden fijn.

Verhit olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak dit tot het bruin wordt. Haal de kip uit de pan.

Doe de champignons in dezelfde pan en bak tot ze bruin zijn. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 2 minuten. Voeg de kip, Thaise basilicum, kaffirlimoenblaadjes en citroengras toe en bak 1-2 minuten. Voeg ten slotte de Kikkoman Sojasaus en kokosmelk toe en roerbak tot het vocht een beetje verdampt.

Serveer gegarneerd met de gehakte koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.