Tofu noedelsoep

totale tijd 60 min.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
150 g
shiitake
1 ½ liter
veganistische groentebouillon
20 g
gedroogde kombu-algen
3 eetlepels
rijstazijn
250 g
zijdentofu
1 eetlepel
maïsmeel
3 
teentjes knoflook
2 
handjes vol verse spinazie
2 eetlepels
sesamolie
200 g
ramen noedels
75 g
sojabonenscheuten
Voedingswaarde (per portie): 1699 kJ  /  406 kcal
13 g Vetten
21,3 g Eiwitten
45,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Maak de paddenstoelen schoon, breng de bouillon aan de kook, voeg de paddenstoelen en kombu toe en laat alles afgedekt voor ca. 15 minuten sudderen. Laat het vervolgens nog eens ca. 30 minuten op kamertemperatuur trekken. Haal de paddenstoelen en kombu eruit en zet de paddenstoelen opzij.

Stap 2

Snijd de tofu in blokjes en wentel ze door het meel. Schil en pers de knoflook, was de spinazie grondig en centrifugeer hem droog. Verhit de olie in een pan, braad de tofu goudbruin en haal hem uit de pan. Braad de knoflook en spinazie 2 à 3 minuten in de jus, voeg de Teriyaki-saus toe en meng alles.

Stap 3

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de scheuten grondig af. Doe de noedels, paddenstoelen, tofu, spinazie en scheuten in kommen, breng de bouillon opnieuw aan de kook, verdeel hem over de kommen en serveer de tofu noedelsoep. 

Recept-ID 158

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Maak de paddenstoelen schoon, breng de bouillon aan de kook, voeg de paddenstoelen en kombu toe en laat alles afgedekt voor ca. 15 minuten sudderen. Laat het vervolgens nog eens ca. 30 minuten op kamertemperatuur trekken. Haal de paddenstoelen en kombu eruit en zet de paddenstoelen opzij.

Snijd de tofu in blokjes en wentel ze door het meel. Schil en pers de knoflook, was de spinazie grondig en centrifugeer hem droog. Verhit de olie in een pan, braad de tofu goudbruin en haal hem uit de pan. Braad de knoflook en spinazie 2 à 3 minuten in de jus, voeg de Teriyaki-saus toe en meng alles.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de scheuten grondig af. Doe de noedels, paddenstoelen, tofu, spinazie en scheuten in kommen, breng de bouillon opnieuw aan de kook, verdeel hem over de kommen en serveer de tofu noedelsoep. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.