

Vegan taart met gekarameliseerde peren
Een licht gezouten bodem van amandel en dadel, een crème op basis van vanillepudding en in suiker, boter en Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus gekarameliseerde peren met kaneel en vanille. Afgewerkt met geroosterde amandelen. Heerlijk en indrukwekkend!
Ingrediënten
Bodem:
Vanillecrème:
Gekarameliseerde peren:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

100 g gedroogde dadels – 100 g amandelen – 40 g haver – 2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 eetlepels amandelboter (veganistische boter)
Verkruimel alle ingrediënten voor de taartbodem en meng tot een dikke, kleverige massa.
Verdeel het over een taartvorm, strijk het glad en druk het stevig in de bodem en zijkanten van de vorm. Zet het in de koelkast.
Stap 2

2 sachets vanillepudding (vegan pudding, 40 g per stuk) – 600 ml amandelmelk – 100 g suiker – 180 g veganistische boter
Los de pudding op in 100 ml koude amandelmelk. Verwarm de resterende amandelmelk tot het kookt. Giet het puddingmengsel erbij. Roer snel om alles goed te mengen, breng aan de kook en zet opzij om volledig af te koelen.
Klop de veganistische boter op kamertemperatuur met de suiker. Voeg er dan de afgekoelde pudding aan toe, een theelepel per keer.
Verdeel de room over de voorbereide korst.
Stap 3

3 peren – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 eetlepel veganistische boter – 3 eetlepels suiker – 2 eetlepels amandelschaafsel – 1 theelepel kaneel – 1 vanilleboon
Was en schil de peren. Snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Smelt de veganistische boter met de suiker in een pan. Voeg de peren, kaneel, gespleten vanilleboon, sojasaus en het amandelschaafsel toe en bak samen enkele minuten tot de peren beginnen te karamelliseren.
Leg de afgekoelde peren op de crème. Maak af door de taart te garneren met bolletjes ijs en geroosterde amandelen.
Recept-ID 1169
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer