Vegan taart met gekarameliseerde peren
Vegan taart met gekarameliseerde peren

Vegan taart met gekarameliseerde peren

totale tijd 40 min.
30 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Een licht gezouten bodem van amandel en dadel, een crème op basis van vanillepudding en in suiker, boter en Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus gekarameliseerde peren met kaneel en vanille. Afgewerkt met geroosterde amandelen. Heerlijk en indrukwekkend!

Ingrediënten

8 porties

Bodem:

100 g
gedroogde dadels
100 g
amandelen
40 g
haver
2 el
amandelboter (veganistische boter)

Vanilla Cream:

80 g
vanilla pudding (vegan pudding)

Vanillecrème:

2 sachets
vanillepudding (vegan pudding, 40 g per stuk)
600 ml
amandelmelk
100 g
suiker
180 g
veganistische boter

Gekarameliseerde peren:

3 
peren
1 el
veganistische boter
3 el
suiker
2 el
amandelschaafsel
1 tl
kaneel
1 
vanilleboon

Extra:

3 
bolletjes vanille-ijs
Voedingswaarde (per portie):1.992 kJ / 476 kcal
29 gVetten
8,8 gEiwitten
43,6 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g gedroogde dadels – 100 g amandelen – 40 g haver – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el amandelboter (veganistische boter)

Verkruimel alle ingrediënten voor de taartbodem en meng tot een dikke, kleverige massa. 
 
Verdeel het over een taartvorm, strijk het glad en druk het stevig in de bodem en zijkanten van de vorm. Zet het in de koelkast.

Stap 2

2 sachets vanillepudding (vegan pudding, 40 g per stuk) – 600 ml amandelmelk – 100 g suiker – 180 g veganistische boter

Los de pudding op in 100 ml koude amandelmelk. Verwarm de resterende amandelmelk tot het kookt. Giet het puddingmengsel erbij. Roer snel om alles goed te mengen, breng aan de kook en zet opzij om volledig af te koelen. 
 
Klop de veganistische boter op kamertemperatuur met de suiker. Voeg er dan de afgekoelde pudding aan toe, een theelepel per keer. 
 
Verdeel de room over de voorbereide korst.

Stap 3

3  peren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el veganistische boter – 3 el suiker – 2 el amandelschaafsel – 1 tl kaneel – 1  vanilleboon

Was en schil de peren. Snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Smelt de veganistische boter met de suiker in een pan. Voeg de peren, kaneel, gespleten vanilleboon, sojasaus en het amandelschaafsel toe en bak samen enkele minuten tot de peren beginnen te karamelliseren. 
 
Leg de afgekoelde peren op de crème. Maak af door de taart te garneren met bolletjes ijs en geroosterde amandelen.

Recept-ID 1169

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g gedroogde dadels – 100 g amandelen – 40 g haver – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el amandelboter (veganistische boter)

Verkruimel alle ingrediënten voor de taartbodem en meng tot een dikke, kleverige massa. 
 
Verdeel het over een taartvorm, strijk het glad en druk het stevig in de bodem en zijkanten van de vorm. Zet het in de koelkast.

2 sachets vanillepudding (vegan pudding, 40 g per stuk) – 600 ml amandelmelk – 100 g suiker – 180 g veganistische boter

Los de pudding op in 100 ml koude amandelmelk. Verwarm de resterende amandelmelk tot het kookt. Giet het puddingmengsel erbij. Roer snel om alles goed te mengen, breng aan de kook en zet opzij om volledig af te koelen. 
 
Klop de veganistische boter op kamertemperatuur met de suiker. Voeg er dan de afgekoelde pudding aan toe, een theelepel per keer. 
 
Verdeel de room over de voorbereide korst.

3 peren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el veganistische boter – 3 el suiker – 2 el amandelschaafsel – 1 tl kaneel – 1 vanilleboon

Was en schil de peren. Snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Smelt de veganistische boter met de suiker in een pan. Voeg de peren, kaneel, gespleten vanilleboon, sojasaus en het amandelschaafsel toe en bak samen enkele minuten tot de peren beginnen te karamelliseren. 
 
Leg de afgekoelde peren op de crème. Maak af door de taart te garneren met bolletjes ijs en geroosterde amandelen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.