Vistakoyaki met teriyaki-pindasaus
Vistakoyaki met teriyaki-pindasaus

Vistakoyaki met teriyaki-pindasaus

totale tijd95 min.
20 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
60 min.koeltijd

Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen – deze met vis gevulde takoyaki moet je gewoon proberen, zeker in combinatie met de heerlijke teriyaki-pindasaus die een notige draai geeft aan deze streetfoodfavoriet.

Ingrediënten

2 porties

Takoyaki:

100 g
tarwebloem
30 g
maïszetmeel
 ½ tl
bakpoeder
1 
ei
50 ml
dashi
200 g
witvisfilet (bijv. kabeljauw, zeebrasem, zeebaars)
150 ml
raapzaadolie

Saus:

80 ml
kokosmelk
70 g
pindakaas
20 ml
rijstazijn
 ½ tl
knoflookkorrels

Garnering:

1 tl
gehakte bieslook
Voedingswaarde (per portie):4019 kJ / 960 kcal
70,2 gVetten
55,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g tarwebloem – 30 g maïszetmeel –  ½ tl bakpoeder – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  ei – 50 ml dashi – 200 g witvisfilet (bijv. kabeljauw, zeebrasem, zeebaars)

Meng de twee bloemsoorten met het bakpoeder, Kikkoman Sojasaus, ei en afgekoelde dashi in een kom tot een glad mengsel. Hak de visfilet fijn en voeg dit toe aan het deeg. Vul een ijsblokjesvorm (2 x 2 cm) hiermee en zet 1 uur in de vriezer.

Stap 2

80 ml kokosmelk – 70 g pindakaas – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus20 ml rijstazijn –  ½ tl knoflookkorrels

Meng de ingrediënten voor de saus. Laat het mengsel koken tot de saus dikker wordt.

Stap 3

150 ml raapzaadolie – 1 tl gehakte bieslook –

Frituur de bevroren takoyaki in hete olie tot ze goudbruin zijn. Leg ze dan op een bord. Serveer de saus in een kommetje ernaast en garneer met bieslook.

Tip:

Dashi (Japanse bouillon) is ook kant-en-klaar verkrijgbaar, waarbij het alleen nog moet worden gekookt met water.

Recept-ID 1368

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g tarwebloem – 30 g maïszetmeel – ½ tl bakpoeder – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 ei – 50 ml dashi – 200 g witvisfilet (bijv. kabeljauw, zeebrasem, zeebaars)

Meng de twee bloemsoorten met het bakpoeder, Kikkoman Sojasaus, ei en afgekoelde dashi in een kom tot een glad mengsel. Hak de visfilet fijn en voeg dit toe aan het deeg. Vul een ijsblokjesvorm (2 x 2 cm) hiermee en zet 1 uur in de vriezer.

80 ml kokosmelk – 70 g pindakaas – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus20 ml rijstazijn – ½ tl knoflookkorrels

Meng de ingrediënten voor de saus. Laat het mengsel koken tot de saus dikker wordt.

150 ml raapzaadolie – 1 tl gehakte bieslook –

Frituur de bevroren takoyaki in hete olie tot ze goudbruin zijn. Leg ze dan op een bord. Serveer de saus in een kommetje ernaast en garneer met bieslook.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.