Vistakoyaki met teriyaki-pindasaus
Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen – deze met vis gevulde takoyaki moet je gewoon proberen, zeker in combinatie met de heerlijke teriyaki-pindasaus die een notige draai geeft aan deze streetfoodfavoriet.
Voorbereiding
Stap 1
100 g tarwebloem – 30 g maïszetmeel – ½ tl bakpoeder – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 ei – 50 ml dashi – 200 g witvisfilet (bijv. kabeljauw, zeebrasem, zeebaars)
Meng de twee bloemsoorten met het bakpoeder, Kikkoman Sojasaus, ei en afgekoelde dashi in een kom tot een glad mengsel. Hak de visfilet fijn en voeg dit toe aan het deeg. Vul een ijsblokjesvorm (2 x 2 cm) hiermee en zet 1 uur in de vriezer.
Stap 2
80 ml kokosmelk – 70 g pindakaas – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 20 ml rijstazijn – ½ tl knoflookkorrels
Meng de ingrediënten voor de saus. Laat het mengsel koken tot de saus dikker wordt.
Stap 3
150 ml raapzaadolie – 1 tl gehakte bieslook –
Frituur de bevroren takoyaki in hete olie tot ze goudbruin zijn. Leg ze dan op een bord. Serveer de saus in een kommetje ernaast en garneer met bieslook.
Tip:
Dashi (Japanse bouillon) is ook kant-en-klaar verkrijgbaar, waarbij het alleen nog moet worden gekookt met water.
Recept-ID 1368
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer