Vleespastei op Japanse wijze
Vleespastei op Japanse wijze

Vleespastei op Japanse wijze

4,6 8 beoordelingen
totale tijd 30 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Ontdek de perfecte combinatie van een knapperige korst en hartige vullling met deze Japanse vleespastei, boordevol soja en miso-lekkernijen.

Ingrediënten

2 porties
200 g
vierkant bladerdeeg
1 
ei
150 g
rundergehakt
2 
lente-uien
4 
champignons
1 el
miso
1 el
suiker
1 el
water
1 el
maïzena of aardappelzetmeel (oplossen met een extra el water)
1 snufje
zwarte peper
peterselie (voor decoratie)
Voedingswaarde (per portie):2.405,8 kJ / 575 kcal
38,8 gVetten
27,2 gEiwitten
36,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie150 g rundergehakt – 2  lente-uien – 4  champignons – 1 el miso – 1 el suiker – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el water – 1 el maïzena of aardappelzetmeel (oplossen met een additionele el water) – 1 snufje zwarte peper

Bereiding – vulling:
Snijd de uien en champignons fijn. Giet de Kikkoman Sesamolie in een pan en bak de champignons en lente-ui zodra de pan warm is. Als ze zacht zijn, voeg het rundergehakt toe.
Als het gehakt gaar is, voeg de miso, suiker, Kikkoman Sojasaus, water en zwarte peper toe. Zodra de miso is opgelost en gelijkmatig gemengd, voeg het maïzenamengsel toe en meng alles goed.

Stap 2

200 g vierkant bladerdeeg

Snijd 8 vierkanten uit het bladerdeeg (8 x 8 cm) en snijd vier van de vierkanten in vier lange repen (elk 2 x 8 cm).

Stap 3

1  ei – 1  filling made in step 1 – de vulling uit stap 1

Smeer het bladerdeeg in met ei. Leg de vier repen op de randen. Leg de vulling die u in stap 1 heeft gemaakt in het midden en smeer de randen nog een keer in met het ei.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Strooi gehakte peterselie over de pasteitjes voor het serveren.

Tip:

U kunt ook een lepel zure room op de pasteitjes leggen - dat past heel goed bij de Kikkoman Sojasaus en de misovleesvulling.

Recept-ID 1290

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie150 g rundergehakt – 2 lente-uien – 4 champignons – 1 el miso – 1 el suiker – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el water – 1 el maïzena of aardappelzetmeel (oplossen met een additionele el water) – 1 snufje zwarte peper

Bereiding – vulling:
Snijd de uien en champignons fijn. Giet de Kikkoman Sesamolie in een pan en bak de champignons en lente-ui zodra de pan warm is. Als ze zacht zijn, voeg het rundergehakt toe.
Als het gehakt gaar is, voeg de miso, suiker, Kikkoman Sojasaus, water en zwarte peper toe. Zodra de miso is opgelost en gelijkmatig gemengd, voeg het maïzenamengsel toe en meng alles goed.

200 g vierkant bladerdeeg

Snijd 8 vierkanten uit het bladerdeeg (8 x 8 cm) en snijd vier van de vierkanten in vier lange repen (elk 2 x 8 cm).

1 ei – 1 filling made in step 1 – de vulling uit stap 1

Smeer het bladerdeeg in met ei. Leg de vier repen op de randen. Leg de vulling die u in stap 1 heeft gemaakt in het midden en smeer de randen nog een keer in met het ei.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Strooi gehakte peterselie over de pasteitjes voor het serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.