Volkoren granen met stukjes fruit

totale tijd 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Begin de dag met de ultieme ontbijtboost: volkoren granen met stukjes fruit! Een zoete en voedzame mix van appels, bananen en frambozen gebakken met havervlokken, amandelmeel en ahornsiroop – een onweerstaanbare combinatie.

Ingrediënten

2 porties
1 
appel
2 
bananen
150 g
frambozen
130 g
havervlokken
40 g
amandelmeel
40 ml
ahornsiroop
40 g
kokosolie
1 theelepel
vanillezaadjes
100 ml
vegan yoghurt
verse munt om te serveren
Voedingswaarde (per portie): 3217 kJ  /  769 kcal
37 g Vetten
15 g Eiwitten
85 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  appel – 2  bananen – 150 g frambozen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appel in blokjes en de bananen in plakjes. Meng de frambozen erdoor en leg het geheel in een vuurvaste schaal.

Stap 2

130 g havervlokken – 40 g amandelmeel – 40 ml ahornsiroop – 40 g kokosolie – 1 theelepel vanillezaadjes – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng de havervlokken, het amandelmeel en de vanillezaadjes in een aparte kom. Voeg de kokosolie, ahornsiroop en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. Meng dit grondig tot er een kruimelige textuur ontstaat.

Stap 3

100 ml vegan yoghurt – verse munt om te serveren

Strooi de bereide kruimels over het fruit, plaats het in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25-30 minuten tot de kruimels knapperig zijn en het fruit zacht is. 

Garneer de pudding gerust met uw favoriete fruit, zoals aardbeien, bramen of kersen.

Tip:

Afhankelijk van het seizoen kun je ander fruit gebruiken, zoals bosbessen, kersen of peren.

Recept-ID 1227

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1  appel – 2  bananen – 150 g frambozen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appel in blokjes en de bananen in plakjes. Meng de frambozen erdoor en leg het geheel in een vuurvaste schaal.

130 g havervlokken – 40 g amandelmeel – 40 ml ahornsiroop – 40 g kokosolie – 1 theelepel vanillezaadjes – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng de havervlokken, het amandelmeel en de vanillezaadjes in een aparte kom. Voeg de kokosolie, ahornsiroop en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. Meng dit grondig tot er een kruimelige textuur ontstaat.

100 ml vegan yoghurt – verse munt om te serveren

Strooi de bereide kruimels over het fruit, plaats het in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25-30 minuten tot de kruimels knapperig zijn en het fruit zacht is. 

Garneer de pudding gerust met uw favoriete fruit, zoals aardbeien, bramen of kersen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.