Volkoren granen met stukjes fruit
Begin de dag met de ultieme ontbijtboost: volkoren granen met stukjes fruit! Een zoete en voedzame mix van appels, bananen en frambozen gebakken met havervlokken, amandelmeel en ahornsiroop – een onweerstaanbare combinatie.
Voorbereiding
Stap 1
1 appel – 2 bananen – 150 g frambozen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appel in blokjes en de bananen in plakjes. Meng de frambozen erdoor en leg het geheel in een vuurvaste schaal.
Stap 2
130 g havervlokken – 40 g amandelmeel – 40 ml ahornsiroop – 40 g kokosolie – 1 theelepel vanillezaadjes – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Meng de havervlokken, het amandelmeel en de vanillezaadjes in een aparte kom. Voeg de kokosolie, ahornsiroop en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. Meng dit grondig tot er een kruimelige textuur ontstaat.
Stap 3
100 ml vegan yoghurt – verse munt om te serveren
Strooi de bereide kruimels over het fruit, plaats het in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25-30 minuten tot de kruimels knapperig zijn en het fruit zacht is.
Garneer de pudding gerust met uw favoriete fruit, zoals aardbeien, bramen of kersen.
Tip:
Afhankelijk van het seizoen kun je ander fruit gebruiken, zoals bosbessen, kersen of peren.
Recept-ID 1227
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer