

Volkorenpasta met kool en nootjes
Breng de familie bij elkaar met dit heerlijke en gezonde veganistische pastagerecht, met knapperige nootjes, sappige kool en een kruidig knoflook-citroensausje.
Voorbereiding
Stap 1

3 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – ½ citroen (voor sap) – 1 tl citroenrasp – 1 bos(je) peterselie – 2 snufjes zwarte peper
Hak de peterselie fijn. Laat een takje over voor de garnering. Meng met de overige ingrediënten en zet aan de kant.
Stap 2

150 g volkorenfusilli – 300 g savooiekool – 2 knoflookteentjes – 200 g cherrytomaten – 80 g walnoten – 1 el olijfolie
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
Rooster de walnoten. Versnipper de kool, hak de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Bak de kool in olijfolie in een koekenpan. Voeg als de kool een beetje zacht is geworden de knoflook, tomaatjes en walnoten toe. Bak nog 2-3 minuten.
Stap 3

1 takje peterselie
Meng de gekookte groente en pasta van stap 2 met de saus van stap 1. Garneer met de peterselie.
Tip:
U kunt de walnoten vervangen door pecannoten.
Recept-ID 1382
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer