Volkorenpasta met kool en nootjes
Volkorenpasta met kool en nootjes

Volkorenpasta met kool en nootjes

totale tijd25 min.
15 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Breng de familie bij elkaar met dit heerlijke en gezonde veganistische pastagerecht, met knapperige nootjes, sappige kool en een kruidig knoflook-citroensausje.

Ingrediënten

2 porties
4 el
olijfolie
 ½ 
citroen (voor sap)
1 tl
citroenrasp
1 bos(je)
peterselie
2 snufjes
zwarte peper
150 g
volkorenfusilli
300 g
savooiekool
2 
knoflookteentjes
200 g
cherrytomaten
80 g
walnoten
Voedingswaarde (per portie):3322 kJ / 794 kcal
45 gVetten
24,5 gEiwitten
68 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½  citroen (voor sap) – 1 tl citroenrasp – 1 bos(je) peterselie – 2 snufjes zwarte peper

Hak de peterselie fijn. Laat een takje over voor de garnering. Meng met de overige ingrediënten en zet aan de kant. 

Stap 2

150 g volkorenfusilli – 300 g savooiekool – 2  knoflookteentjes – 200 g cherrytomaten – 80 g walnoten – 1 el olijfolie

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.

Rooster de walnoten. Versnipper de kool, hak de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Bak de kool in olijfolie in een koekenpan. Voeg als de kool een beetje zacht is geworden de knoflook, tomaatjes en walnoten toe. Bak nog 2-3 minuten.

Stap 3

1  takje peterselie

Meng de gekookte groente en pasta van stap 2 met de saus van stap 1. Garneer met de peterselie.

Tip:

U kunt de walnoten vervangen door pecannoten.

Recept-ID 1382

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½ citroen (voor sap) – 1 tl citroenrasp – 1 bos(je) peterselie – 2 snufjes zwarte peper

Hak de peterselie fijn. Laat een takje over voor de garnering. Meng met de overige ingrediënten en zet aan de kant. 

150 g volkorenfusilli – 300 g savooiekool – 2 knoflookteentjes – 200 g cherrytomaten – 80 g walnoten – 1 el olijfolie

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.

Rooster de walnoten. Versnipper de kool, hak de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Bak de kool in olijfolie in een koekenpan. Voeg als de kool een beetje zacht is geworden de knoflook, tomaatjes en walnoten toe. Bak nog 2-3 minuten.

1 takje peterselie

Meng de gekookte groente en pasta van stap 2 met de saus van stap 1. Garneer met de peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.