Winterbiet en apfelstrudel
Winterbiet en apfelstrudel

Winterbiet en apfelstrudel

totale tijd85 min.
15 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd
30 min.gistingstijd

Jaag de winterse kou weg met deze hartverwarmende apfelstrudel met rode biet, besprenkeld met een delicate saus die een Japanse sfeer ademt. De perfecte balans tussen aardse en zoete tonen zal je in laagjes behaaglijk comfort wikkelen.

Ingrediënten

2 porties

Cake:

30 ml
raapzaadolie
150 g
tarwebloem
1 tl
rijstazijn
30 ml
water
1 
ei

Vulling:

40 g
boter
40 g
griesmeel
1 
appel
1 
gekookte rode biet
1 snufje
kaneel
1 el
vanille-extract
1 snufje
kardemom
40 g
rozijnen
1 tl
gember

Saus:

60 ml
honing
20 ml
sake
Voedingswaarde (per portie):4048 kJ / 967 kcal
38,7 gVetten
20 gEiwitten
134,9 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

30 ml raapzaadolie – 150 g tarwebloem – 1 tl rijstazijn – 30 ml water

Meng de ingrediënten voor de cake grondig met de helft van de olie, 10 minuten met de hand of 3 minuten in de keukenmachine. Vorm na het kneden een bal en plaats deze in een kom. Smeer in met de overgebleven olie. Laat 30 minuten afgedekt rusten.

Stap 2

1  gekookte rode biet – 1  appel – 40 g rozijnen – 40 g boter – 40 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje kaneel – 1 snufje kardemom – 1 el vanille-extract – 40 g griesmeel

Rasp de rode biet met een grove rasp. Was de appel en snijd in dunne plakjes. Meng in een kom en voeg de rozijnen toe. Verhit boter in een pan en bak het fruit 10 minuten. Meng in een aparte kom Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus, kaneel, kardemom, vanille-extract en gesneden gember. Voeg het gebakken fruit toe en meng. Voeg het griesmeel en de rode biet toe.

Stap 3

1  ei

Klop het ei en rol het deeg van stap 1 dun uit. Verspreid de vulling van stap 2 hierover. Rol op en smeer in met het geklopte ei. Bak 30 minuten op 190 °C.

Stap 4

20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 ml honing – 30 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden20 ml sake

Doe de ingrediënten in een pan en kook 5 minuten. Snijd de strudel in 4 stukken. Leg een portie (2 stukken per portie) warme strudel op een bord en giet wat van de saus eroverheen.

Recept-ID 1377

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

30 ml raapzaadolie – 150 g tarwebloem – 1 tl rijstazijn – 30 ml water

Meng de ingrediënten voor de cake grondig met de helft van de olie, 10 minuten met de hand of 3 minuten in de keukenmachine. Vorm na het kneden een bal en plaats deze in een kom. Smeer in met de overgebleven olie. Laat 30 minuten afgedekt rusten.

1 gekookte rode biet – 1 appel – 40 g rozijnen – 40 g boter – 40 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje kaneel – 1 snufje kardemom – 1 el vanille-extract – 40 g griesmeel

Rasp de rode biet met een grove rasp. Was de appel en snijd in dunne plakjes. Meng in een kom en voeg de rozijnen toe. Verhit boter in een pan en bak het fruit 10 minuten. Meng in een aparte kom Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus, kaneel, kardemom, vanille-extract en gesneden gember. Voeg het gebakken fruit toe en meng. Voeg het griesmeel en de rode biet toe.

1 ei

Klop het ei en rol het deeg van stap 1 dun uit. Verspreid de vulling van stap 2 hierover. Rol op en smeer in met het geklopte ei. Bak 30 minuten op 190 °C.

20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 ml honing – 30 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden20 ml sake

Doe de ingrediënten in een pan en kook 5 minuten. Snijd de strudel in 4 stukken. Leg een portie (2 stukken per portie) warme strudel op een bord en giet wat van de saus eroverheen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.