Winterbiet en apfelstrudel
Jaag de winterse kou weg met deze hartverwarmende apfelstrudel met rode biet, besprenkeld met een delicate saus die een Japanse sfeer ademt. De perfecte balans tussen aardse en zoete tonen zal je in laagjes behaaglijk comfort wikkelen.
Voorbereiding
Stap 1
30 ml raapzaadolie – 150 g tarwebloem – 1 tl rijstazijn – 30 ml water
Meng de ingrediënten voor de cake grondig met de helft van de olie, 10 minuten met de hand of 3 minuten in de keukenmachine. Vorm na het kneden een bal en plaats deze in een kom. Smeer in met de overgebleven olie. Laat 30 minuten afgedekt rusten.
Stap 2
1 gekookte rode biet – 1 appel – 40 g rozijnen – 40 g boter – 40 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 snufje kaneel – 1 snufje kardemom – 1 el vanille-extract – 40 g griesmeel
Rasp de rode biet met een grove rasp. Was de appel en snijd in dunne plakjes. Meng in een kom en voeg de rozijnen toe. Verhit boter in een pan en bak het fruit 10 minuten. Meng in een aparte kom Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus, kaneel, kardemom, vanille-extract en gesneden gember. Voeg het gebakken fruit toe en meng. Voeg het griesmeel en de rode biet toe.
Stap 3
1 ei
Klop het ei en rol het deeg van stap 1 dun uit. Verspreid de vulling van stap 2 hierover. Rol op en smeer in met het geklopte ei. Bak 30 minuten op 190 °C.
Stap 4
20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 60 ml honing – 30 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 20 ml sake
Doe de ingrediënten in een pan en kook 5 minuten. Snijd de strudel in 4 stukken. Leg een portie (2 stukken per portie) warme strudel op een bord en giet wat van de saus eroverheen.
Recept-ID 1377
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer