

Wok met paprika, kip, ananas en chilipeper
Geniet van de perfecte balans tussen zoet en zuur met dit snelle en makkelijke wokgerecht met kip en ananas, verrijkt met een vleugje pittige chilipeper.
Ingrediënten
Marinade:
Groenten:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de kip in blokjes. Voeg Kikkoman Sojasaus, suiker, gemalen komijnzaad, geraspte gember en limoensap toe. Meng grondig en marineer circa 30 minuten.
Stap 2
Snijd de ui in dunne ringen. Hak of rasp de gember fijn. Snijd de chilipeper. Snijd de ananas in grote blokjes, de paprika in blokjes of diamantjes en de wortel in halve maantjes. Hak de koriander fijn.
Stap 3
Verhit olie in de pan. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur tot het bruin wordt. Voeg de ui, wortel, gember, ananas en chilipeper toe en wok circa 1 minuut. Voeg de bruine suiker toe en wacht tot het karamelliseert. Voeg de stukjes paprika toe en roer alles door elkaar. Roerbak dit 1-2 minuten. Voeg ten slotte Kikkoman Sojasaus toe en laat pruttelen tot het overtollige vocht verdampt.
Stap 4
Serveer met verse koriander en limoen.
Recept-ID 1398
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer