

Wok met sint-jakobsschelpen, bloemkool & erwten
Een fusiongerecht van klassieke sint-jakobsschelpen met een Aziatisch tintje. Een ongewoon en delicaat wokgerecht dat ook lekker is met andere zeevruchten.
Ingrediënten
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1
Snijd het vlees uit de sint-jakobsschelp in vieren. Breng op smaak met een snufje gele currypoeder en besprenkel met circa 30 ml Kikkoman Sojasaus.
Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes. Hak het witte deel van de lente-ui fijn en snijd het groene deel in stukjes van 2 cm. Snijd de selderij in dunne plakjes.
Stap 3
Verhit olie in de pan. Voeg het vlees van de sint-jakobsschelp toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Roer door elkaar, bak nog 1 minuut en haal dan uit de pan. Doe Kikkoman Sesamolie in dezelfde pan en voeg de bloemkool toe. Bak circa 2 minuten. Voeg dan de bevroren erwten, selderij en het witte deel van de lente-ui toe en bak 2 minuten. Voeg dan het vlees van de sint-jakobsschelp, sugarsnaps, het groene deel van de lente-ui en de citroenrasp toe. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en bak nog een minuut. Voeg ten slotte de fijngehakte munt toe en breng op smaak met citroensap en chilipeper.
Stap 4
Serveer naar wens met de erwtenspruiten en/of een halve citroen.
Recept-ID 1396
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer