Wok met sint-jakobsschelpen, bloemkool & erwten
Wok met sint-jakobsschelpen, bloemkool & erwten

Wok met sint-jakobsschelpen, bloemkool & erwten

5 1 beoordelingen
totale tijd25 min.
10 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Een fusiongerecht van klassieke sint-jakobsschelpen met een Aziatisch tintje. Een ongewoon en delicaat wokgerecht dat ook lekker is met andere zeevruchten.

Ingrediënten

2 porties
200 g
sint-jakobsschelpen, alleen het vlees
 ¼ tl
gele currypoeder
250 g
bloemkool
 ½ bos(je)
lente-ui
1 
selderijstengel
Olie om te bakken (bv. raapzaadolie)
150 g
bevroren groene erwten
50 g
sugarsnaps
1 tl
citroenrasp
 ½ bos(je)
munt, fijngehakt
1 el
citroensap
 ½ 
chilipeper, fijngehakt (optioneel)

Garnering:

1 handvol
erwtenspruiten (optioneel)
1 
citroen, gehalveerd (optioneel)
Voedingswaarde (per portie):1500 kJ / 360 kcal
17 gVetten
28 gEiwitten
20 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd het vlees uit de sint-jakobsschelp in vieren. Breng op smaak met een snufje gele currypoeder en besprenkel met circa 30 ml Kikkoman Sojasaus.

Stap 2

Snijd de bloemkool in roosjes. Hak het witte deel van de lente-ui fijn en snijd het groene deel in stukjes van 2 cm. Snijd de selderij in dunne plakjes.

Stap 3

Verhit olie in de pan. Voeg het vlees van de sint-jakobsschelp toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Roer door elkaar, bak nog 1 minuut en haal dan uit de pan. Doe Kikkoman Sesamolie in dezelfde pan en voeg de bloemkool toe. Bak circa 2 minuten. Voeg dan de bevroren erwten, selderij en het witte deel van de lente-ui toe en bak 2 minuten. Voeg dan het vlees van de sint-jakobsschelp, sugarsnaps, het groene deel van de lente-ui en de citroenrasp toe. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en bak nog een minuut. Voeg ten slotte de fijngehakte munt toe en breng op smaak met citroensap en chilipeper.

Stap 4

Serveer naar wens met de erwtenspruiten en/of een halve citroen.

Recept-ID 1396

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd het vlees uit de sint-jakobsschelp in vieren. Breng op smaak met een snufje gele currypoeder en besprenkel met circa 30 ml Kikkoman Sojasaus.

Snijd de bloemkool in roosjes. Hak het witte deel van de lente-ui fijn en snijd het groene deel in stukjes van 2 cm. Snijd de selderij in dunne plakjes.

Verhit olie in de pan. Voeg het vlees van de sint-jakobsschelp toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Roer door elkaar, bak nog 1 minuut en haal dan uit de pan. Doe Kikkoman Sesamolie in dezelfde pan en voeg de bloemkool toe. Bak circa 2 minuten. Voeg dan de bevroren erwten, selderij en het witte deel van de lente-ui toe en bak 2 minuten. Voeg dan het vlees van de sint-jakobsschelp, sugarsnaps, het groene deel van de lente-ui en de citroenrasp toe. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en bak nog een minuut. Voeg ten slotte de fijngehakte munt toe en breng op smaak met citroensap en chilipeper.

Serveer naar wens met de erwtenspruiten en/of een halve citroen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.