Yakisoba met geroosterde wortelpeterselie en peer
Omarm de herfstsfeer met dit gerecht: sobanoedels met geroosterde wortelpeterselie, aangevuld met een verfrissende salade met peer en venkel, perfect voor een gezellig herfstdiner.
Ingrediënten
Geroosterde wortelpeterselie:
Saus:
Bijgerecht:
Salade:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1
200 g wortelpeterselie – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 20 ml Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 20 g vegan misopasta – 10 g suiker – 1 el rijstazijn
Snijd de wortelpeterselie in stukjes en meng met de overige ingrediënten. Verspreid op een bakplaat en rooster 30 minuten op 180 °C.
Stap 2
60 g ketchup – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 ml biologische worcestershiresaus
Meng de ingrediënten voor de saus.
Stap 3
80 g ui – 40 g shiitake – 60 g wortel – 60 g rode kool – 40 ml raapzaadolie – 150 g instant sobanoedels
Snijd de ui in ringen, de shiitake in plakjes en de gewassen wortel en kool julienne. Bak de groenten 3 minuten in olie. Voeg dan de noedels en saus toe en kook nog 3 minuten.
Stap 4
1 peer – 70 g venkel – 1 tl bruine suiker – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 ml limoensap – 1 tl gehakte bieslook
Snijd de peer en venkel in dunne plakjes. Meng de bruine suiker met Kikkoman Sojasaus en limoensap en hussel dit door de dungesneden groente. Leg de gekookte yakisoba op een bord en strooi de geroosterde wortelpeterselie en gehakte bieslook eroverheen. Serveer de salade in een aparte kom.
Tip:
Wortelpeterselie kan bijvoorbeeld worden vervangen door pastinaak.
Recept-ID 1376
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer