Zuurkool-okonomiyaki met pittige saus
Zuurkool-okonomiyaki met pittige saus

Zuurkool-okonomiyaki met pittige saus

totale tijd30 min.
15 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Een Japanse klassieker heruitgevonden met een Europese twist. Neem je smaakpapillen mee op reis met deze knapperige okonomiyaki-pannenkoeken gevuld met zuurkool, getransformeerd tot een onvergetelijke fusie met de rijke, pittige rozijnensaus.

Ingrediënten

2 porties

Okonomiyaki:

1 
ei
200 g
zuurkool
150 g
tarwebloem
150 ml
water
1 tl
karwijzaad
1 tl
bakpoeder
50 ml
raapzaadolie

Saus:

1 el
ingelegde gember
4 el
ketchup
1 el
biologische worcestershiresaus
1 tl
honing
50 g
rozijnen
1 el
verse chilipeper

Garnering:

1 el
gehakte lente-ui
1 el
sesamzaadjes seeds
1 el
gesneden nori
Voedingswaarde (per portie):3186 kJ / 761 kcal
32,6 gVetten
20,6 gEiwitten
94,6 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  ei – 150 g tarwebloem – 150 ml water – 1 tl karwijzaad – 1 tl bakpoeder – 200 g zuurkool – 50 ml raapzaadolie

Hak de zuurkool fijn. Meng het ei met bloem, water, karwijzaad en bakpoeder en voeg daarna de zuurkool toe. Vorm van dit mengsel de okonomiyaki-pannenkoeken en bak ze 5 minuten in hete olie aan beide kanten.

Stap 2

1 el ingelegde gember – 4 el ketchup – 1 el biologische worcestershiresaus – 1 tl honing – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 g rozijnen – 1 el verse chilipeper – 1 el gehakte lente-ui – 1 el gesneden nori – 1 el sesamzaadjes

Hak de ingelegde gember en chilipeper fijn en meng dit met de overige ingrediënten voor de saus. Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en garneer met de saus, lente-ui, nori en sesamzaad.

Tip

In plaats van zuurkool kun je ook kimchi gebruiken.

Recept-ID 1371

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 ei – 150 g tarwebloem – 150 ml water – 1 tl karwijzaad – 1 tl bakpoeder – 200 g zuurkool – 50 ml raapzaadolie

Hak de zuurkool fijn. Meng het ei met bloem, water, karwijzaad en bakpoeder en voeg daarna de zuurkool toe. Vorm van dit mengsel de okonomiyaki-pannenkoeken en bak ze 5 minuten in hete olie aan beide kanten.

1 el ingelegde gember – 4 el ketchup – 1 el biologische worcestershiresaus – 1 tl honing – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 g rozijnen – 1 el verse chilipeper – 1 el gehakte lente-ui – 1 el gesneden nori – 1 el sesamzaadjes

Hak de ingelegde gember en chilipeper fijn en meng dit met de overige ingrediënten voor de saus. Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en garneer met de saus, lente-ui, nori en sesamzaad.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.