Zuurkool-okonomiyaki met pittige saus
Een Japanse klassieker heruitgevonden met een Europese twist. Neem je smaakpapillen mee op reis met deze knapperige okonomiyaki-pannenkoeken gevuld met zuurkool, getransformeerd tot een onvergetelijke fusie met de rijke, pittige rozijnensaus.
Ingrediënten
Okonomiyaki:
Saus:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1
1 ei – 150 g tarwebloem – 150 ml water – 1 tl karwijzaad – 1 tl bakpoeder – 200 g zuurkool – 50 ml raapzaadolie
Hak de zuurkool fijn. Meng het ei met bloem, water, karwijzaad en bakpoeder en voeg daarna de zuurkool toe. Vorm van dit mengsel de okonomiyaki-pannenkoeken en bak ze 5 minuten in hete olie aan beide kanten.
Stap 2
1 el ingelegde gember – 4 el ketchup – 1 el biologische worcestershiresaus – 1 tl honing – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 50 g rozijnen – 1 el verse chilipeper – 1 el gehakte lente-ui – 1 el gesneden nori – 1 el sesamzaadjes
Hak de ingelegde gember en chilipeper fijn en meng dit met de overige ingrediënten voor de saus. Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en garneer met de saus, lente-ui, nori en sesamzaad.
Tip
In plaats van zuurkool kun je ook kimchi gebruiken.
Recept-ID 1371
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer